Slovenija
13237 ogledov

Vreme: kmalu nas bo dosegla dolina s hladnim zrakom

aprilsko vreme oblaki ploha Profimedia
Vremenska napoved za danes in naslednje dni. Poletnih temperatur za zdaj še ni na vidiku in nič ne kaže, da se bo v začetku junija to spremenilo.

Čez dan bo delno jasno, popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, v vzhodnih krajih do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo možne posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 21 do 25, v alpskih dolinah okoli 19 stopinj Celzija.

Obeti: v nedeljo bo več spremenljive oblačnosti, krajevne padavine bodo znova pogostejše. V ponedeljek bo sončno z jutranjo meglo po kotlinah in povečini suho. Nekoliko topleje bo.

Vremenska slika: nad večino Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka, nad britanskim otočjem pa je ciklon. K nam z jugozahodnimi vetrovi prehodno doteka nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: danes bo delno jasno s posameznimi plohami in nevihtami, ki jih bo več v krajih severno in zahodno od nas. V soboto bo spremenljivo oblačno, čez dan bodo začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo v sosednjih pokrajinah Hrvaške in Madžarske nadaljevale tudi v noč.

Biovreme: danes bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden, le vremensko najbolj občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. V soboto bo vpliv vremena sprva še ugoden, nato pa bo čez dan vremenska obremenitev naraščala.

Napoved od 27. maja do 1. junija 2024

V ponedeljek nas bo prehodno dosegla bolj stabilna zračna masa. Že v torek pa se nam bo od zahoda bližala dolina s hladnim in nestabilnim zrakom. Višinsko jedro hladnega zraka bo verjetno v bližini naših krajev ostalo vse do prihodnjega četrtka ali petka.

V ponedeljek bo verjetno bolj sončno, verjetnost za plohe bo manjša. V torek in sredo bo znova več oblačnosti. Verjetnost za krajevne padavine se bo povečala. V četrtek, petek in soboto bo verjetno več jasnine, popoldne bodo še možne krajevne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo večinoma med 10 in 15, popoldanske med 20 in 25 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:42 24.maj 2024.

    Še zjutraj ste pisali, da bo v začetku junija že dišalo po poletju,ma še sami ne veste kaj objavljate!!!

  • miho 12:09 24.maj 2024.

    Saj še ni poletje. Je še čas za vročinske valove, v času katerih se bo jamralo.