Slovenija
15 ogledov

Vreme lahko pokvari le aprilska ploha

Pomlad Shutterstock
Sledi daljše obdobje suhega in toplega vremena. Temperature se bodo dvignile do 20 stopinj.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale kratkotrajne krajevne plohe, ponekod lahko tudi zagrmi. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija.

Sončno bo tudi jutri, pihati bo začel jugozahodni veter. Popoldne se bo v zahodnih krajih oblačnost povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, najvišje dnevne od 13 do 18 stopinj Celzija.

Nato pa se bo v noči na petek od zahoda pooblačilo. V petek bo oblačno. Najprej bo začelo deževati na zahodu države, padavine pa se bodo popoldne in zvečer nekoliko okrepile ter zajele vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Ob prehodu hladne fronte bodo možne tudi nevihte. To pa je po besedah dežurnega meteorologa na Agenciji RS za okolje tudi edini dež, ki nam bo ponagajal. "Žal nas bo prešla fronta, dežju se ne bomo izognili. Deževalo bo po vsej državi. Nato pa sledi teden dni suhega vremena, ki ga lahko zmoti le kakšna ploha. April je april."

Konec tedna sončen in topel

V soboto zjutraj bodo padavine od severa ponehale, čez dan bo večinoma sončno z nekaj kopaste oblačnosti.

"Od sobote naprej sledi daljše suho in sončno obdobje. Najhujše, kar se lahko zgodi, je kakšna aprilska ploha, pa še ta bo kratkotrajna in ne povsod. Temperature bodo od sobote naprej od 15 do 20 stopinj Celzija, kar je zelo primerno za ta letni čas," pravi dežurni vremenoslovec.

Se pa lahko na Primorskem v drugi polovici prihodnjega tedna ogreje tudi nad 20 stopinj Celzija. "V osrednji Sloveniji se ne bo segrelo čez 20 stopinj. Poletja še ne bo. Bo letnemu času primerno vreme. Mislim, da bodo ljudje z njim zelo zadovoljni. Veliko sonca bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.