Slovenija
54923 ogledov

Vreme: meja sneženja se bo spuščala, nato pa prihaja še ta zimski pojav

vreme park sneg Profimedia
Takšno vreme bomo imeli v prihodnjih dneh.

Danes bo deževalo. Meja sneženja se bo počasi spuščala, proti večeru do nadmorske višine okoli 1000 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem in ponekod v južni Sloveniji od 10 do 12 °C, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Ponoči bodo padavine slabele in do jutra od zahoda v večjem delu Slovenije ponehale, le ponekod v vzhodnih krajih bo zjutraj lahko še kakšna kaplja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v nekaterih alpskih dolinah malo pod 0, ob morju okoli 6 °C.

Jutri se bo delno razjasnilo, več sonca bo v zahodnih, bolj oblačno pa v vzhodnih krajih. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle ali nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 11, na Primorskem do 14 °C.

Obeti

V petek in soboto bo na Primorskem precej jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodni Sloveniji. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V petek bo na Primorskem prehodno zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa bo v petek in soboto pihal severovzhodnik, napovedujejo vremenoslovci Arsa.

Vreme od 16. do 21. decembra

V soboto bo nad zahodno Evropo in našimi kraji obsežno območje visokega zračnega tlaka in bo kar nekaj časa vztrajalo nad širšim območjem Alp, osrednje in zahodne Evrope. Vremenska fronta nas bo verjetno dosegla ob koncu obdobja, vendar je napoved še negotova, je zapisano v 5-10 dnevni Arsovi napovedi.

V soboto bo na Primorskem jasno z burjo, v notranjosti pa bo občasno več oblačnosti. Zjutraj bo predvsem v osrednji Sloveniji nekaj megle. Nekoliko hladneje bo, jutranje temperature bodo okoli ledišča, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 °C. V nadaljevanju bo prevladovalo precej jasno vreme, po nižinah bo pogosta megla. Krepil se bo temperaturni obrat. Postopno bo vsak dan topleje. Ob koncu obdobja pa se bo povečala verjetnost za padavine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.