Slovenija
7283 ogledov

Vreme: Meja sneženja se je ponekod že spustila do nižin

Zvončki v snegu Arso
Ponoči se bo ohladilo, padavine se bodo okrepile.

"Hladna fronta se približuje našim krajem," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Hladen zrak je že preplavil večji del osrednje Evrope. Meja sneženja se je ponekod severno od Alp spustila vse do nižin."

Objavljajo fotografije iz kraja Stünzel v osrednji Nemčiji, kjer je sneg pobelil vrtove s tulipani.

Sneženje Adrenalinsko Slovenija Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

Agencija za okolje za popoldne napoveduje večinoma oblačno vreme, občasno bo deževalo. "Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu. "Ponoči se bodo padavine okrepile, hladilo se bo."

Jutri bo oblačno s padavinami. "Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov, ob močnejših padavinah pa lahko ponekod tudi nekoliko niže," napovedujejo pri Arsu. "Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah malo nad 0, na Primorskem pa od 9 do 12 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo od nedelje zjutraj do noči na ponedeljek presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Meja sneženja se bo v noči na ponedeljek na jugu še nekoliko spustila. "Do ponedeljka zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Še bo hladno in vetrovno."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V torek bo delno jasno. V zatišnih legah v notranjosti bo zjutraj možna slana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.