Slovenija
27 ogledov

Vreme: močna neurja in sunki vetra

Toča v Košnici pri Prevorju.
1/5
Bralec Žurnala24
Nekaj hiš že poplavljenih, porušena so drevesa in poškodovana električna napeljava. Ob nevihtah po Sloveniji so danes popoldne možni močnejši nalivi, na manjših območjih se lahko pojavi tudi toča, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. V soboto in nedeljo nas čaka lepo vreme.

Iz Borovnice, Sodražice, Škofljice, Ljubljane in Izole poročajo o poplavljenih hišah. V občini Bovec so močni sunki vetra v vasi Soča na cesto porušili drevo, prav tako na Igu in Škofljici. Na cesti Tolmin–Kobarid pri mostu čez reko Sočo se je prav tako zrušilo drevo zaradi močnega vetra. Veter je podrl več dreves ob cerkvi v Tolminu, ki so poškodovala električno napeljavo. Zaradi večje skale, ki je padla na cesto Tolmin–Tolminske Ravne, je cesta neprevozna, še sporočajo iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Zaradi podrtega drevja je zaprta tudi cesta Dravograd–Maribor med Gortino in Muto.

Nevihtno popoldne

Krajevne nevihte se bodo, tako kot v četrtek, pojavljale predvsem zdaj, v popoldanskem času. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija.

Po podatkih Arsa je za nastanek toče zelo velika verjetnost na Bovškem, Dolenjskem, Goriškem, Kočevskem, Notranjskem in na Obali.

Jutri bo pretežno jasno. Verjetnost za nastanek kakšne vročinske nevihte bo majhna.

Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 12, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

Voda zalivala kleti, strele netile požare

Četrtkove močnejše padavine so ponekod v Sloveniji povzročale številne preglavice. Meteorna voda je tako zalivala kleti, ogrožala gospodarsko poslopje, strele pa so netile požare. Več si lahko preberite tukaj.

Nevihte spet v ponedeljek

V nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. V ponedeljek popoldne in zvečer bodo v severnih krajih nastale posamezne nevihte. Več o vremenu na našem spletnem portalu www.vreme.net.

POŠLJITE NAM FOTOGRAFIJE

S pomočjo spodnjega obrazca ali prek storitve Žurnalova naveza nam pošljite fotografije toče ali morebitne posledice neurja v vašem kraju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.