Slovenija
3160 ogledov

Vreme: Možnost za prvo slano

Slana Profimedia
Kakšno vreme nas čaka?

"Padavin je bilo ob zadnjem poslabšanju malo, sedaj nas čaka nekaj hladnejših dni, temperature bodo stopinjo do dve pod dolgoletnim povprečjem 1981-2010," pišejo pri portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Zjutraj bo v zatišnih legah v notranjosti možnost prve slane."

Za vikend bo po napovedih portala marsikje v južnem delu Skandinavije topleje kot pri nas. "Pod severnim zračnim tokom bomo do nedelje, nato sledi preobrat v bolj dinamični in vlažni zahodnik," razlagajo pri Ciklon.si. "Prva možnost za padavine bo v ponedeljek, 23. septembra. Azorski anticiklon bo tudi v zadnjem tednu septembra precej visoko, kar nakazuje na večjo možnost vdorov dolin proti Sredozemlju in s tem tudi pri nas večjo možnosti padavin."

Zjutraj bo še pretežno oblačno, dopoldne pa se bo oblačnost trgala. Popoldne bo povečini sončno, v notranjosti Slovenije občasno tudi zmerno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 °C.

Agencija za okolje za danes zjutraj napoveduje še pretežno oblačno vreme, dopoldne pa se bo oblačnost trgala. "Popoldne bo povečini sončno, v notranjosti Slovenije občasno tudi zmerno oblačno," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno, veter bo nekoliko oslabel. "Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah in ponekod na Notranjskem okoli 1, drugje od 3 do 7, v krajih z burjo do 10, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu

V soboto bo jasno in sveže, veter bo še naprej slabel.

V nedeljo bo zjutraj po nižinah nekaj megle, čez dan pa bo večinoma sončno. Zapihal bo jugozahodnik, nekoliko topleje bo.

"Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Od vzhoda doteka k nam razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak."

Od 22. do 27. septembra

Atlantske vremenske motnje bodo prek zahodne občasno dosegle tudi srednjo Evropo in območje Alp.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V nedeljo bo še povečini sončno. "V ponedeljek bo oblačnost od zahoda naraščala, na zahodu bo že možen dež," pišejo pri Arsu. "Od torka naprej kaže na spremenljivo, a razmeroma toplo vreme z občasnim rahlim dežjem."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.