Slovenija
47941 ogledov

Najhuje bo v četrtek, poleg vročine še dve nadlogi

vročina
1/4
Profimedia
Danes, jutri in v četrtek bo zelo vroče, najhuje bo v četrtek, nato pa prihaja hladna fronta in ohladitev.

"Vlogo pri težjem prenašanju vročine bo imela tudi vlaga. Jugozahodnik bo nad naše kraje iz Sahare ponesel tudi večjo količino puščavskega prahu," so zapisali pri portalu neurje.si.

 | Avtor: Arso Arso

Za četrtek je agencija za okolje prižgala rumeni alarm zaradi vročine, brez opozorila bo edino severozahod države, medtem ko jutri rumeno opozorilo velja za osrednjo in vzhodno državo. Rumeno opozorilo velja tudi v petek, ampak zaradi neviht, ne več zaradi vročine. 

Temperature naj bi se v Posavju in Beli krajini povzpele do 36 ali 37 stopinj Celzija, kar je po besedah prognostika 24ur Aleša Satlerja blizu junijskih rekordov.

Jutri pozno popoldne ali zvečer lahko ob meji z Avstrijo nastane kakšna nevihta.

Najvišje temperature danes bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. Jutri bo sončno in še nekoliko bolj vroče, šlo naj bi do 36 stopinj Celzija. V četrtek bo sončno in še bolj vroče, v petek pa se bo pooblačilo, plohe in nevihte bodo do večera zajele večji del Slovenije, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

"Ob takih situacijah je značilno, da se lahko razvijejo močnejše nevihte oziroma krajevna neurja, saj obstaja velika temperaturna razlika med zračnima masama," so opozorili na portalu neurje.si.

V petek bo vreme nestanovitno s pogostimi plohami in nevihtami, že v soboto pa se bo ustalilo in oblačnost se bo trgala. Sledijo precej sončni dnevi. Za vikend bodo temperature v notranjosti okoli 25, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Tako vroče je bilo včeraj

Včeraj je bil marsikje v notranjosti prvi vroči dan letos. Najvišja temperatura zraka (v stopinjah Celzija) na izbranih postajah:

Let. Cerklje ob Krki 33,1

Celje 32,6

Metlika 32,5

Dobliče 32,4

Novo mesto 32,3

Ravne na Koroškem in Kranj 31,9

Ptuj 31,5

Podnanos 31,3

Ljubljana 31,2

Logarska Dolina 28,5

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.