Slovenija
50743 ogledov

Vreme nam za petek pripravlja takšen scenarij

sneg sneženje Ljubljana Profimedia
Pred nami so oblačni dnevi, ki prinašajo padavine. Za zdaj kaže, da nas najbolj zanimivo dogajanje čaka v petek.

Oblačni dnevi prinašajo padavine, ki jih bo več v zahodni polovici Slovenije, napoveduje vremenski portal Ciklon.si. V prihodnjih dneh lahko pričakujemo, da se bo krepil jugozahodni veter, do noči na petek pa bo meja sneženja visoko. 

Agencija za okolje napoveduje, da se bo v noči s torka na sredo pooblačilo. Na zahodu, jugu in v osrednji Sloveniji se bodo proti jutru začele pojavljati rahle padavine. Njihovo gibanje lahko spremljate tukaj. Predvsem v neprevetrenih krajih lahko nastane kratkotrajna poledica. Jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju okoli 6 ° C.

V sredo bo oblačno. Padavine se bodo čez dan na zahodu okrepile in zajele večji del države, le na severovzhodu bo večinoma suho. Meja sneženja se bo popoldne dvignila do nadmorske višine okoli 1800 m. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na jugovzhodu do 13 °C.

V četrtek bo sprva oblačno z dežjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Dopoldne bodo padavine prehodno ponehale, veter bo oslabel. Toplo bo.

Sneženje | Avtor: Profimedia Profimedia

Po nižinah med 5 in 10 cm snega

Nove padavine pričakujemo v petek. "V petek se bo ob prehodu hladne fronte izrazito ohladilo in meja sneženja se bo ob intenzivnih frontalnih padavinah z višin sredogorja hitro spustila do nižin. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem burja," petkovo dogajanje opišejo na Ciklon.si. "Po trenutnih izračunih in najverjetnejšem scenariju bo po nižinah do sobote zapadlo večinoma med 5 in 10 cm snega. Možni so scenariji s prehodnim nekajurnim močnejšim sneženjem v petek. Najmanj sneženja se v petek pričakuje na skrajnem severovzhodu države – mogoče zapade le kakšen centimeter in v nižjih delih Primorske, kjer bo ostalo pri dežju."

V soboto se bomo zbudili v mrzlo jutro, ki se bo razvilo v sončen dan. Najvišje dnevne temperature se boo gibale nekaj stopinj nad ničlo. 

V začetku naslednjega tedna se bodo temperature dvignile, zato se sneg po nižinah ne bo obdržal dlje časa. Do konca meseca naj bi nato sledilo razmeroma toplo in stabilno vreme. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:23 17.januar 2024.

    Ja res je bolje,da ne pišete o vremenu,se vam že kure smejijo

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:31 17.januar 2024.

    Pojma nimate,iz ure v uro spreminjate napoved,kar pomeni,da se vam tudi sanja ne kakšno bo vreme čez 3 dni!!!

  • Avatar NickMason
    NickMason 22:13 16.januar 2024.

    Še za včeraj ne bi zadeli napoved kaj šele v petek