Slovenija
115089 ogledov

Napoved za prihodnji teden večini ne bo všeč

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh.

"Za hladno fronto, ki je zvečer prešla Slovenijo, doteka k nam s severovzhodnimi vetrovi hladnejši in še razmeroma vlažen zrak," navajo pri Agenciji za okolje RS (Arso).

Dež bo počasi ponehal in čez dan se bo delno razjasnilo, popoldne bo ponekod v notranjosti nastala še kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 28 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 24 do 28, na Goriškem do 30 stopinj Celzija.

Od sobote nestabilno vreme

V petek bo povečini sončno, vendar bodo na zahodu že nastajale prve plohe in nevihte, ki se bodo v noči na soboto razširile nad večji del Slovenije.

Vreme od pet do deset dni

V nedeljo se bo postopno zjasnilo in čez dan bo večinoma sončno. Od ponedeljka do petka bo delno jasno s spremenljivo oblačno. Predvsem v popoldanskem času bodo nastale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. "Od nedelje do petka bo nad našimi kraji enakomeren zračni tlak z nestabilno zračno maso," napoveduje Arso. 

 | Avtor: Arso Arso

Komentarjev 6
  • satir 14:01 29.junij 2023.

    Všeč ne bo tistim, ki strašijo z globalnim segrevanjem, sušo in vsem tistim ki živijo od pompoznih naslovov in ne mi govorit, kaj mi ne bo všeč, dež je zakon !! za turiste me pa prav nič ne briga, okoljsko ...prikaži večo gledano je bolje če so doma.

  • Kmodri 19:42 28.junij 2023.

    Kmetje bodo zadovoljni!

  • Avatar NickMason
    NickMason 17:59 28.junij 2023.

    Vreme v nekaterih krajih bo deževalo,će ne bo dežja potem niste s tega kraja,čisto preprosto je😂