Slovenija
11548 ogledov

Vreme: Osvežene napovedi vremenoslovcev, toliko stopinj bo za vikend

neurje cerklje na gorenjskem PGD Cerklje na Gorenjskem
Včeraj vreme povzročalo številne preglavice po državi. Kje je bilo najhuje ter kako bo danes in v nadaljevanju tedna?

Včeraj so na upravi za zaščito in reševanje zabeležili več intervencij zaradi močnega vetra. Kot so zapisali, so dežurni delavci komunalnih in cestnih podjetij ter gasilci iz 51 prostovoljnih gasilskih društev in štirih poklicnih gasilskih enot posredovali v skupno 55 dogodkih.

V občinah Bled, Bovec, Brežice, Cerkno, Hoče - Slivnica, Hrastnik, Ilirska Bistrica, Jesenice, Kobarid, Kranj, Krško, Kuzma, Metlika, Nova Gorica, Oplotnica, Ormož, Poljčane, Postojna, Preddvor, Ptuj, Rogatec, Semič, Slovenj Gradec, Šenčur, Šoštanj, Tolmin, Trbovlje, Tržič, Velenje, Vipava in Zagorje ob Savi je močan veter v ponedeljek podiral drevesa, odkrival strehe na objektih, uničeval reklamne kozolce in zaradi podrtega drevja na daljnovode je bila prekinjena dobava z električno energijo.

V naselju Malence v občini Kostanjevica pri Krki je reka Krka poplavljala na območju pogostih poplav. V naselju Slovenska vas v občini Brežice pa je poplavljal potok Bregana. Gasilci so s protipoplavnimi vrečami zaščitili trinajst stanovanjskih objektov in v treh stanovanjskih objektih so zaradi dviga podtalnice iz kletnih prostorov prečrpali vodo, poroča uprava.

Dež 10 dni Slovenija To kaže računska simulacija glede vremena

Sneg spet relativno nizko

Danes bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Na zahodu in v osrednji Sloveniji bo večinoma suho. Še bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja, a veter bo popoldne slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo padavine nekoliko okrepile in se do jutra razširile nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 metrov.

Konec tedna topleje

V sredo bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne na jugu ponehale, oblačnost se bo na Primorskem trgala. Ponekod bo še pihal severni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 11, na Primorskem do 15 stopinj.

V četrtek bo pretežno oblačno, še bodo možne manjše padavine. V petek se bo deloma razjasnilo. Popoldne bodo nastale plohe. Spet bo topleje, so še napovedali na Arsu.

Oblaki Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka do konca maja

Napoved od 17. do 22. maja

Vremenska slika kaže, da bo nad Balkanom v petek nastalo plitvo območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa se bo poglobil nov ciklon, ki se bo ob koncu tedna pomaknil nad zahodno in kasneje tudi deloma nad srednjo Evropo. Nad naše kraje bo dotekal toplejši, a še vedno vlažen zrak.

V petek bo še deloma sončno, popoldne so možne krajevne padavine. Ponovno bo topleje dnevna temperatura bo po nižinah do 20 stopinj Celzija.

Ob koncu in v začetku prihodnjega tedna bo spremenljivo oblačno, verjetnost za padavine se bo znova povečala. Več možnosti za dež bo na zahodu. Pihal bo veter južnih smeri. Najvišje temperature bodo med 15 in 22 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dež luža cesta avto Slovenija Mislite, da je danes slabo vreme? Preberite tole!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Artemianka
    Artemianka 00:16 15.maj 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top