Slovenija
7564 ogledov

Padla že ogromna količina dežja, to še prihaja

vreme v Bovcu Profimedia
V Posočju je po podatkih Agencije za okolje padlo že 200 litrov dežja.

Napovedi agencije za okolje so se uresničile. Zaradi obilnih padavin so za severozahod države prižgali oranžno opozorilo. "Uvod v padavinsko dogajanje tega tedna se je po pričakovanjih pričelo na severozahodu države. V obdobju zadnjih 12 ur (do 20. ure zvečer) je največ padavin padlo v Posočju. Na Kaninu, v Bovcu in Predelu smo izmerili vsaj 150 l/m2 padavin," so zapisali na agenciji za okolje.

V zadnji uri so na tem območju izmerili nove nalive, kar pomeni še najmanj 25 l/m2 padavin. "Na Krnu je od 20:30 do 21:00 padlo kar 36 l/m2 padavin," so dodali. 

Obeti za prvi del noči nisto obetavni. "V naslednjih urah in v prvi polovici noči bo v zahodni Sloveniji še močno deževalo, predvsem na jugozahodu so ob nevihtah možni tudi močnejši nalivi. Ob morju piha jugo (sunki trenutno dosegajo hitrosti okoli 50 km/h), ob prehodu fronte lahko krajši čas zapiha okrepljen veter severnih smeri. Deževalo bo tudi drugod po državi, nevihte niso izključene. Ponoči bo dež oslabel in marsikje tudi ponehal," napovedujejo.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje na terenu že posredujejo ekipe. Iz občine Kobarid poročajo o poplavah meteornih voda in plazovih. Kobariški gasilci so sporočili, da posredujejo na več lokacijah. Voda povzroča težave tudi v občini Bovec. 

O naraščanju Save Bohinjke in drugih vodotokov na zahodu poroča tudi portal Neurje.si. 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.