Slovenija
21706 ogledov

Vreme: danes popoldan bo pestro

slovenija 10.03.2010 avtomobil, moski hodi proti vetru, sneg, vreme, nevihta, bu Saša Despot
"Današnji dan bo v znamenju prehoda hladne fronte, ki nas bo od severa dosegla popoldne in v nekaj urah prešla Slovenijo. Čeprav smo že ob koncu oktobra bodo bo zračna masa nestabilna, pričakujemo, da se bodo pojavljale tudi nevihte z močnejšimi nalivi," napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

"Glavno dogajanje bo zgoščeno v le šestih urah. Že v prvem delu noči na nedeljo bodo padavine večinoma ponehale, pojavljale se bodo le na jugu Slovenije. Skupno bo najverjetneje padlo od 20 do 50 mm, še enkrat toliko na severozahodu, kjer je pričelo deževati že včeraj zvečer. Ob nalivih lahko nastopijo težave z meteornimi vodami. Precej vode bo tudi na cestah, odpadlo listje bo lahko zamašilo odtoke," opozarjajo.

 | Avtor: Agencija za okolje Agencija za okolje

Toliko dežja naj bi padlo do desete ure zvečer. Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

"Pred prihodom fronte bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo, ki bo dosegal hitrosti tudi okoli 50 km/h, v višjih legah bodo hitrosti nad 70 km/h. Tudi ob prehodu fronte bo vetrovno, zapihal bo severnik, a bo le ta hitro oslabel," napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Zaradi neviht in količine padavin so za popoldan izdali rumeno opozorilo, v nekaterih delih države pa tudi zaradi verta. 

 | Avtor: Agencija za okolje Agencija za okolje
Nad našimi kraji je ponoči vztrajal jugozahodnik, zato smo se prebudili v zelo toplo jutro. Temperature so od 15 do 19 °C, hladneje je bilo v višjih legah in na severu Slovenije.

 | Avtor: Agencija za okolje Agencija za okolje
"Tudi v drugi polovici prihodnjega tedna bo nad nami vztrajal zelo topel zrak. Temperatura na okoli 1500 m bo blizu 15 °C. Veter bo oslabel, zato pričakujemo, da se bo zjutraj in dopoldne po nižinah zadrževala megla. Babje poletje se bo nadaljevalo," napovedujejo vremenoslovci.

Nova fronta s padavinami nas bo dosegla v torek, a tudi ta le za kratko in ne bo prinesla izrazitejše ohladitve.

V ponedeljek bo na vzhodu sončno, na zahodu pa pretežno oblačno, tam bo predvsem v hribovitih krajih občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, toplo bo. V noči na torek se bodo padavine znova razširile nad vso Slovenijo, dež bo v torek popoldne ponehal. Nato bo prevladovalo suho, precej jasno in toplo vreme. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo po nižinah od 5 do 10, nekoliko topleje bo ob morju. Najvišje dnevne od 20 do 24 °C. Proti koncu desetdnevnega obdobja bo predvidoma nekoliko hladneje, a bo najverjetneje ostalo suho.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.