Slovenija
3966 ogledov

Vreme ponekod že povzroča hude težave, tako se bo gibalo

Nevihtni oblaki Profimedia
Arso je izdal oranžno opozorilo, ponekod po državi se že soočajo s težavami.

Arso opozarja, da bodo zvečer predvsem v zahodni Sloveniji še močne padavine, ponoči pa bo dež od zahoda prehodno ponehal. Meja sneženja bo na okoli 1500 m nad morjem, zvečer se bo spuščala. Na območju Julijskih Alp se bo v visokogorju nevarnost snežnih plazov prehodno povečala na 4. stopnjo.

Arso opozorilo | Avtor: Arso Arso

Predvsem v Piranu in Izoli se danes soočajo z več poplavami meteornih vod, v občini Pivka je dopoldne pri naselju Stara Sušica potok poplavil lokalno cesto, podobne težave so imeli v občini Ilirska Bistrica pri zaselku Šmagur. V Kranju je prišlo do zemljeskega plazi, ki se je odtrgal ob regionalni cesti Kropa - Jamnik in popolnoma onemogočil promet. 

Gibanje padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

V torek in sredo spet dež 

Vremenoslovci na Arsu napovedujejo, da bo dež v drugem delu noči od zahoda prehodno ponehal. Zjutraj bo na zahodu že možna kakšna ploha, ob morju tudi nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem okoli 8 stopipnj Celzija.

Jutri bo, nadaljujejo na Arsu, spremenljivo do pretežno oblačno, nekaj sonca bo predvsem v vzhodnih krajih ter ob morju. Na zahodu bodo nastajale krajevne plohe, ob morju tudi posamezne nevihte. Pasovi dežja bodo občasno segli tudi v notranjost Slovenije. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 12 stopinj.

V torek bo oblačno, zjutraj bo na zahodu spet začelo deževati. Dež se bo čez dan širil proti vzhodu, več ga bo v zahodnih krajih. V sredo bo povsod občasno deževalo, dež bo proti večeru od juga ponehal. Meja sneženja bo v torek na nadmorski višini okoli 700 metrov, v sredo pa še nekoliko nižje.

Napoved 10. do 15. decembra

V četrtek bo vpliv ciklona oslabel, težišče vremenskega dogajanja se bo preneslo bolj proti zahodu. Ob koncu tedna se bo od severozahoda nad zahodno Sredozemlje vdrla višinska dolina hladnega zraka, točnejše smeri tega prodora se še ne da napovedati. V začetku prihodnjega tedna se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

"V četrtek kaže na večinoma suho vreme, v petek in soboto bodo padavine nekoliko verjetnejše, nato pa bo zelo verjetno vsaj nekaj dni suhega vremena," napoved sklenejo vremenoslovci.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • pieroulqui 05:13 07.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • štumbamfirer 18:41 06.december 2020.

    ampak vreme bo

  • liacrosni 18:34 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks