Slovenija
14683 ogledov

Vreme: Prihaja izrazit vročinski val

vročinski val Italija Epa
Koliko časa bo trajal in kako visoko se bodo povzpele temperature, je za zdaj še težko natančno napovedati.

"Prihodnji teden je vse bolj verjeten vročinski val v naši neposredni okolici in vsaj delno tudi pri nas," napovedujejo pri Ciklon.si. Po podatkih, ki so trenutno na voljo, bo vročinski val trajal vsaj tri ali štiri dni. 

"Pri nas naj bi bilo najbolj vroče na jugovzhodu in vzhodu Slovenije okoli 27. junija," pravijo in dodajajo, da bi se takrat temperature lahko dvignile do 37 stopinj Celzija. "Ob vrhuncu je ogrožen junijski rekord, ki je 37,5 stopinj Celzija (Metlika). Nekateri izračuni namigujejo celo blizu 40 stopinj Celzija ponekod na Balkanu, Italiji in še kje."

Od nedelje več sončnega vremena

Agencija RS za okolje napoveduje, da bo od nedelje dalje nad našimi kraji več sončnega vremena. V soboto še pričakujejo spremenljivo vreme s plohami in nevihtami, od nedelje dalje pa se bo verjetnost za padavine zmanjšala. Postopno bo bolj vroče. 

Pred nami še nevihtni dnevi

Čeprav nas prihodnji teden čakajo sončni in vroči dnevi, pa bo v tem tednu vreme še naprej spremenljivo. Medtem ko bo v sredo dopoldne delno jasno, se bo popoldne pojavilo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti države pa bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo lahko zavlekle v večer. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija. 

Popoldanske nevihte bodo stalnice še vse do sobote. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.