Slovenija
13440 ogledov

Vreme: Prihodnji teden ohladitev in večja količina padavin?

Nevihta Profimedia
Takšno vreme nas čaka do konca avgusta.

"Jesen se je že začela v Skandinaviji, pri nas pa se že kažejo prve slabosti Afričana, ki počasi in vztrajno izgublja na moči," pišejo pri Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Tisti pravi občutek svežine še ni tukaj, vlažna zračna masa v nižjih plasteh je prinesla precej neprijetno soparno vreme."

Čeprav je kazalo, da bo okoli 25. avgusta v Sredozemje prodrl hladnejši zrak, se to po pisanju Ciklon.si še ni zgodilo. "Kot trenutno kaže po srednjeročnem izračunu, se bo to zgodilo na začetku meterološke jeseni," pišejo pri Ciklon.si. "Proti zahodni Evropi se bo v prihodnjem tednu spustil hladnejši zrak z vremensko fronto. Če mu bo uspel preboj v Sredozemlje in oslabiti anticiklon, bi lahko po dolgem času padla večja količina padavin in ohladitev."

Agencija za okolje za ponoči in zjutraj napoveduje zmerno do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe. "Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem okoli 21 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. "Več sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Ponekod v notranjosti bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 31 stopinj Celzija."

Za vikend spremenljivo s plohami in nevihtami

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. "V nedeljo bo delno jasno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe in nevihte," napovedujejo pri Arsu. "Oba dneva bo na Primorskem ob šibki burji prevladovalo razmeroma sončno in vroče vreme s kakšno popoldansko ploho ali nevihto."

Nad srednjo Evropo in Alpami se po pisanju Arsa zadržuje oslabljena vremenska motnja. V spodnjih plasteh ozračja priteka nad naše kraje od vzhoda nekoliko hladnejši in vlažen zrak.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od 26. do 31. avgusta

Vremensko dogajanje na širšem območju Alp bo dokaj neizrazito. Ob šibkih vetrovih bo ozračje nestabilno.

"Največ sonca bo na Primorskem, kjer bodo še vztrajale najvišje temperature okoli 30 stopinj Celzija," razlagajo pri Arsu. "V notranjosti Slovenije bo spremenljivo oblačno s sončnimi obdobji. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah malo nad 25 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.