Slovenija
64012 ogledov

Vreme: Prihodnjo sredo prihaja nova fronta

vreme pomlad dež luža dežnik Profimedia
V prihodnjem tednu nad naše kraje prihaja nova fronta.

Pred nami je vremensko dokaj miren dan. Delno jasno bo, čez dan se bo tudi v notranjosti države postopno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu, napovedujejo na agenciji za okolje. Na Primorskem bo še pihala bo šibka do zmerna burja, ki bo počasi slabela. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od od -4 do 2, na Primorskem do 7 °C.

V četrtek bo pretežno jasno. Po nekaterih nižinah se bo zjutraj pojavljala kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -4, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem od 5 do 9 °C.

"V petek bo v vzhodni Sloveniji zmerno, občasno pretežno oblačno, drugod bo ostalo precej jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Še naprej bo hladno. V soboto bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla," so zapisali na agenciji. 

Medtem ko bo v soboto nad našimi kraji še območje visokega zračnega tlaka, pa bo to v nedeljo začelo slabeti. "Višinski severozahodnik se bo obračal v bolj zahodno smer. V nedeljo zvečer nas bo oplazila neizrazita vremenska motnja. V prvi polovici prihodnjega tedna bomo pod vplivom zahodnih do severozahodnih višinskih vetrov. V sredo nas bo od zahoda dosegel frontalni val."

V ponedeljek in torek prihodnji teden tako lahko še pričakujemo delno jasno vreme, v sredo pa so že možne manjše padavine. Te se bodo pojavljale tudi v četrtek, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih. Malo topleje bo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2