Slovenija
3597 ogledov

Takšno bo vreme naslednjih deset dni

Jesen
Vikend razmeroma lep, nato poslabšanje. Do kdaj bodo vztrajale padavine?

Na Agenciji za okolje RS napovedujejo pretežno jasen petek, v notranjosti se bo ogrelo do 18 stopinj Celzija, na Primorskem do okoli 22 stopinj.

Jutri bo še lepše, jasno vreme. Jutro bo sicer hladno, v alpskih dolinah in po mraziščih Notranjske bo okoli ničle, drugje od 2 do 6, ob morju okoli 10 stopinj, najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem od 20 do 24 stopinj.

"V nedeljo bo zjutraj in dopoldne še precej jasno, popoldne pa se bo oblačnost v zahodnih in osrednjih krajih povečala," napovedujejo na Arsu. Zvečer bo lahko ponekod na Primorskem že rahlo deževalo. Zapihal bo šibak do zmeren jugozahodnik, topleje bo.

V ponedeljek dopoldne se bo dež od zahoda razširil nad vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte.

Napoved od 23. do 28. septembra

Atlantske vremenske motnje bodo prek zahodne občasno dosegle tudi srednjo Evropo in območje Alp. Nad severnim Sredozemljem lahko nastane več ciklonov, sliko, ki prihaja k nam pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v ponedeljek oblačno z dežjem, vmes lahko nastajajo tudi nevihte. V torek bodo padavine oslabele in ponehale. V sredo bo najverjetneje suho vreme in razmeroma toplo.

"Od srede naprej pa se verjetnost za padavine znova nekoliko poveča. Zaenkrat je razvoj še negotov. Večjih ohladitev ne pričakujemo. Najvišje temperature bodo po nižinah večinoma med 17 in 23 stopinjami," napoved sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.