Slovenija
23 ogledov

Vreme se bo stabiliziralo, jutra zelo hladna

sneg Anže Petkovšek
Vremenske razmere so se po državi umirile; Slovenijo v prihodnjih dneh čaka umirjeno in jasno vreme, jutra bodo zelo hladna.

V tokratni snežni pošiljki je največ snega zapadlo na Dolenjskem, v Beli Krajini ter na območju Postojne. Preko noči so na belokranjskem koncu dobili devet centimetrov novega snega, drugje pa okoli pet centimetrov. Podlage včerajšnjega dne je bilo ponekod tudi do 70 cm in več.

Jutri le še kakšna snežna ploha

Slovenijo v prihodnjih dneh čaka bolj umirjeno in jasno vreme. Jutri bo po napovedih pretežno jasno, čez dan se bo občasno povečala oblačnost. Prehodno bo zapihala šibka burja, v severni in severovzhodni Sloveniji severni veter.

Popoldne pa vremenoslovci v vzhodni polovici Slovenije ne izključujejo kakšne snežne plohe. Temperature bodo kar nizke, saj bodo termometri zjutraj kazali od -14 do -6, na Primorskem od -5 do 0, čez dan pa se bodo temperature dvignile nad ledišče, do štirih stopinj Celzija, na Primorskem do devet stopinj.

V ponedeljek bo sonce vztrajalo v zahodni Sloveniji, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Rahel sneg lahko popoldne in zvečer preseneti v vzhodni Sloveniji. V torek bo prevladovalo delno jasno vreme, kakršno se bo nadajevalo še vse do konca prihodnjega tedna. Jutra bodo hladna, temperature bodo v ponedeljek ponekod dosegle -9 stopinj Celzija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.