Slovenija
29 ogledov

Vreme se je zneslo nad Štajerci

Večerni pogled na ulico. (Foto: bralec Simon) Žurnal24 main
Napovedi vremenoslovcev o burnem zaključku poletja so se uresničile. Močne padavine z vetrom, ki je lomil drevesa, so zajela sever in vzhod države. Najhuje v okolici Maribora in Ormoža.

Po podatkih Uprave za zaščito on reševanje imajo gasilci trenutno največ dela na štajerskem koncu, po radarski sliki padavin pa hudo uro preživljajo tudi marsikje na Gorenjskem in Koroškem.

Nekaj pred 19. uro je tako v naselju Završe v občini Mislinja močan veter povzročil podrtje dreves na daljnovod. Brez električne energije so ostali prebivalci Završ. Okvaro odpravljajo dežurne ekipe Elektra Celje, poroča Uprava.

V približno istem času je v Ulici Pohorskega bataljona v Mariboru veter odkril šest kvadratnih metrov pločevinaste strehe, posredovali so gasilci, ki so pločevino pritrdili nazaj na streho. Na Limbuški cesti pa so gasilci podrli nagnjen dimnik in odstranili opeko iz strehe.

V naselju Lahonci v občini Ormož pa so morali gasilci razžagati in iz cestišča odstranili drevo, ki ga je na cesto prevrnil veter.

Spremljajte aktualno napoved na vreme.net.

Vremenoslovci so sicer za vso Slovenijo, predvsem pa za severni del države, napovedovali možnost močnih nalivov, ki se lahko spremenijo v neurja z močnim vetrom in točo.  V soboto pa bo takšna nevarnost veljala predvsem na Primorskem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.