Slovenija
16295 ogledov

Vreme: Slovenijo zajelo sneženje, razglašen oranžni alarm

Sneženje
1/11
Prometno-informacijski center
Velik del države so že zajele padavine, ki bodo kmalu zajele celotno državo. Razen v nižinah Primorske bo snežilo. Zaradi nevarnosti poledice in žleda razglašen oranžni alarm.

Na jugu in jugozahodu države je že pričelo snežiti. Del Primorske avtoceste je že zasnežen. Najmočnejše sneženje gre pričakovati v noči na četrtek, poroča portal neurje.si.

 | Avtor: Agencija za okolje Agencija za okolje

"V sredo popoldne in v noči na četrtek bo ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu. Predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj lahko zapadlo več kot 25 cm snega. Burja bo gradila snežne zamete," se glasi opozorilo vremenoslovcev agencije za okolje.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj.

Razglasili oranžni alarm

Zaradi nevarnosti poledice in žleda so za jugozahod države (Primorska in Notranjska) razglasili oranžni alarm. V veljavi je danes od šestih popoldne do jutri do osmih zjutraj.

 | Avtor: Agencija za okolje Agencija za okolje
"Ceste in pločniki so poledeneli. Lomijo se veje dreves. Nekatere električne napeljave so lahko pretrgane," pomen oranžnega alarma za poledico in žled razlagajo na spletni stran agencije za okolje.

Svetujejo, da si ljudje pred dogodkom priskrbijo zalogo posipnega materiala. Med dogodkom pa priporočajo "veliko previdnost pri hoji na prostem in vožnji na prizadetih območjih. Za nujne poti peš priporočamo uporabo pohodnih derez. Preden se odpravite z vozilom na pot se prepričajte o prevoznosti cest. Odsvetujemo zadrževanje pod drevesi in v bližini električnih napeljav. Odsvetujemo hojo v gozdove.«

❄️PROGNOZA VIŠINE NOVOZAPADLEGA SNEGA❄️ Pred nami je obilnejša snežna pošiljka. Večji del Slovenije bo prekrila 10 do...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 01. december 2020

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • cioreapor 17:50 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • Avatar right
    right 10:07 02.december 2020.

    čudno, da ni že rdeč ker v decembru sneg pač ne pada