Slovenija
21460 ogledov

Vreme: Sneg prihodnji teden?

Oblačno vreme oblaki pretežno
Pred nami je vremensko zanimiv teden.

Medtem ko bo nedelja še sončna, z najvišjimi dnevnimi temperaturami do 24 °C, pa se bo že jutri pooblačilo. Dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo zmerno pooblačilo, zvečer pa bo lahko na severu že rahlo deževalo. Na vzhodu bo zapihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja, napovedujejo na agenciji za okolje. V ponedeljek se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 13 do 19 °C, na Primorskem do 21 °C. 

Pred nami je teden, v katerem bo več oblačnosti, tudi padavin. Kakšne padavine lahko pričakujemo, je težko reči. Prognostik Blaž Šter opozarja na neusklajenost dveh največjih globalnih modelov. Ameriški model (GSF) navaja, da je v sredo 30-odstotna verjetnost za sneg po nižinah, medtem kot evropski model (ECMWF) napoveduje hitrejši prehod fronte, kar pomeni, da po nižinah ne bo snega. 


ARSO za torek napoveduje oblačen dan s padavinami, ki bo popoldne prinesel okrepljen severovzhodni veter in ohladitev. "Zvečer se bo meja sneženja spustila na okoli 1000 metrov. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja," napovedujejo.

Sredi prihodnjega tedna se bo nad delom zahodne in srednje Evrope prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna slabelo. Naši kraji bodo na njegovem obrobju. "Nadaljnji potek je še precej negotov. Ob pretežno zahodnih višinskih vetrovih bi občasno lahko na vreme pri nas vplivale nove vremenske motnje," pravijo na agenciji.

dolgoročna vremenska | Avtor: Meteo.si Meteo.si

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.