Slovenija
36343 ogledov

Vreme: ta dan v tednu se še posebej toplo oblecite

Vreme dež oljna repica Profimedia
Čaka nas obdobje pestrega vremenskega dogajanja s podpovprečnimi temperaturami in kar nekaj padavinami. Po 20. maju pa se napoveduje sprememba v drugo skrajnost.

Pri portalu Ciklon.si so objavili novo srednjeročno napoved za razvoj vremena v naslednjih dveh tednih in komentirali napoved evropskega modela glede prihajajočega poletja. 

Vremenoslovci že nekaj dni napovedujejo, da se bo nov delovni teden začel s hladnejšim in tudi mokrim vremenom, ki bi se lahko zavleklo še tudi prek naslednjega vikenda.

Kot je zapisal avtor srednjeročne napovedi pri Ciklon.si Gregor Skok, ponedeljkova prva motnja še ne bo prinesla veliko padavin, bo pa zaradi oblačnosti temperatura po državi razen na Primorskem pod 20 stopinjami Celzija. 

Najhladnejši dan v tednu bo ...

V torek bo sicer več sonca, a bodo temperature zaradi vzhodnika podpovprečne. Sreda pa bo prinesla novo poslabšanje, od zahoda se bodo širile padavine. Sredozemski ciklon bo več dni vplival na vreme pri nas, od srede do petka bo tudi največ padavin, napoveduje Skok. Predvsem četrtek bo zelo hladen in moker, najvišje dnevne temperature bodo le malo nad 10 stopinjami.

Proti koncu tedna bo nato vpliv ciklona oslabel, padavine se bodo pojavljale predvsem v popoldanskem času. A glede na trenutne vremenske modele večje stabilnosti vremena ne gre pričakovati še niti po 15. maju, saj bomo zelo verjetno pod vplivom nove atlantske motnje.

Za zadnjo tretjino meseca maja pa dva modela za naš del celine končno napovedujeta bolj stabilno vreme. Takrat bo "zadišalo po poletju," je že v napovedi pred nekaj dnevi zapisal Skok. A kot opozarja, so napovedi zanesljive za naslednjih pet dni, nato pa precej manj.

Še vedno pa velja napoved evropskega modela, da se nam obeta nadpovprečno toplo poletje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Plavi-mil 08:49 08.maj 2023.

    Nič nenavadnega, itak se bližajo ledeni možje.