Slovenija
22712 ogledov

Vreme: Tako kaže s snegom in pozebo

Slana Profimedia
Pozeba je možna v petek in soboto, v nedeljo bo snežilo, a razen zgornjesavske doline le nad 1200 metri nadmorske višine.

"Vremenska situacija se v prihodnjih dneh ne bo kaj bistveno spremenila, z izjemo jutrišnjega dne, ko bo v nižjih plasteh ozračja k nam dotekal nekoliko hladnejši zrak," pišejo na portalu Neurje.

"Najvišje dnevne temperature bodo jutri in v petek za okoli 5 stopinj Celzija nižje kot v prejšnjih dneh. Jutranje temperature se bodo v petek in v soboto gibale okoli ničle, krajevno se lahko spustijo tudi pod ledišče (-1 ali -2 stopinji Celzija)," pravijo.

Na vzhodu države bodo imeli več sreče, saj bo oblačno. "Povečana oblačnost na vzhodu države bo preprečila večji mraz ali obširno pozebo, ni pa ta izključena za celotno državo, kajti ponekod je določeno sadno drevje že v fazi cvetenja," so zapisali na portalu Neurje.

Vremenoslovci agencije za okolje napovedujejo, da bodo jutri najnižje jutranje temperature od -1 do 4, ob morju okoli 7 stopinj Celzija. Čez dan bo jutri od 7 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo rahle krajevne padavine. V soboto bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno deževalo.

Tako kaže s snegom

"Dež bo v nedeljo zajel vso Slovenijo. Snežilo bo večinoma nad okoli 1200 metrov nad morjem, le v Zgornjesavski dolini lahko sneži nižje. V prihodnjem tednu kaže na deloma jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo in posameznimi popoldanskimi plohami. Jutranje temperature bodo povečini nad lediščem, dnevne pa nekje med 10 in 15 stopinj Celzija," napovedujejo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.