Slovenija
12859 ogledov

Tako kaže s snegom ta konec tedna

rahlo sneženje snežinke vreme Profimedia
Medtem ko bo četrtek razmeroma sončen dan, pa se bo v petek ponekod že pojavljal rahel dež.

Četrtek prinaša razmeroma sončno vreme, z dnevnimi temperaturami od 10 do 15 stopinj Celzija, na severu države okoli 7 stopinj Celzija. 

"Jutri se bo oblačnost od zahoda znova povečala, popoldne bo v zahodnih in južnih krajih lahko že rahlo deževalo," je za Val 202 povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič. "V noči na soboto in v soboto se bo dež nekoliko okrepil in razširil nad vso Slovenijo. Sprva bo meja sneženja precej visoko. Na območju Julijskih Alp se bo meja sneženja ponekod že v noči na soboto lahko spustila do dolin. Drugje se bo ohladilo šele v soboto popoldne in zvečer. Kakšnega splošnega sneženja do nižin v večjem delu Slovenije ne pričakujemo," je o vremenu, ki nas čaka ta konec tedna, povedal Gregorčič. Sneženje, ki bi Zgornjesavsko dolino lahko zajelo že v noči na soboto in se nadaljevalo še v soboto čez dan, bi lahko povzročilo težave organizatorjem Zlate lisice.

V nedeljo bo oblačno. Padavine bodo oslabele in postopno ponehale. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1