Slovenija
6063 ogledov

Vreme: Tako toplo bo v torek

Jesensko vreme Profimedia
Južni vetrovi bodo v prihodnjih dneh nad naše kraje prinašali zelo topel in vlažen zrak.

V tednu, ki je pred nami, bo vreme pri nas pod vplivom južnih vetrov, ki bodo nad naše kraje prinašali zelo topel in vlažen zrak. Najbolj sončno bo na vzhodu države, proti zahodu pa bo vse več oblakov. "Na Primorskem, Notranjskem in Gorenjskem bodo vsak dan prisotne občasne, manjše padavine. V drugi polovici tedna pa bo nekaj padavin tudi drugod po državi," napoveduje portal Neurje.si.

"Temperature bodo zelo visoke za december. Najtopleje bo predvidoma v torek, ko se bodo najvišje dnevne temperature na vzhodu Slovenije povzpele do okrog 17 °C. Zaradi vpliva jugozahodnega vetra bodo visoke tudi jutranje temperature. Te se bodo ponekod na vzhodu Slovenije, v torek, gibale kar okrog 10 °C," o tem, kaj nas čaka v torek, pravijo pri Neurje.si.

vreme jesen dež oblačnost ptica | Avtor: Profimedia Profimedia

Vremenoslovci agencije za okolje za ponedeljek napovedujejo delno jasno vreme s precej goste koprenaste oblačnosti na severovzhodu države. Drugje bo pretežno oblačno. Ponekod na Primorskem, Notranjskem in Kočevskem bo občasno rahlo deževalo. Okrepil se bo jugozahodni veter. 

V ponedeljek se bodo najnižje jutranje temperature gibale od 2 do 8, v zatišnih lega severne Slovenije okoli 0. Ob morju bodo najvišje dnevne temperature od 6 do 15 stopinj Celzija. 

V torek in sredo bo v vzhodnih krajih delno jasno, drugje pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V torek bo pihal južni do jugozahodni veter, ki bo v noči na sredo ponehal. Toplo bo.

Toplo vreme se bo nadaljevalo

Na agenciji za okolje pravijo, da bo v četrtek oslabljena vremenska fronta od juga prehodno oplazila naše kraje, naslednja pa bo naše kraje prešla v soboto in le malo ohladila ozračje. Tudi vremenske motnje na začetku naslednjega tedna bodo Slovenijo le oplazile. "V četrtek bo prehodno lahko kakšna kaplja dežja tudi nekoliko vzhodneje, v petek pa spet večinoma le na zahodu. V soboto bo prehodno lahko povsod deževalo, nato bodo do torka padavine bolj malo verjetne. Razmeroma toplo bo, po nižinah bodo najvišje dnevne temperature večinoma še nad 10 °C," napovedujejo na agenciji.

vreme napoved | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.