Slovenija
1584 ogledov

Vreme: Na poti k nam 'mini vročinski val'

park Tivoli Anže Petkovšek Dedek in vnuk v parku Tivoli
Subtropski ciklon nad naše kraje prinaša precej topel zrak. Pred nami je topel in precej sončen konec tedna. Kaj sledi?

Medtem ko bo danes na zahodu države več zmerne oblačnosti, bo drugje več jasnine in sončnega vremena. Čez dan se bodo po nižinah temperature gibale od 19 do 23 stopinj Celzija.

"Za vikend bo precej jasno in še topleje. V soboto bo še nekaj vetra južnih smeri v nedeljo pa bo ozračje precej umirjeno. Najvišje dnevne temperature po Sloveniji bodo večinoma od 22 do 26 stopinj Celzija. Najtopleje bo v vzhodnem delu države, kjer bodo najvišje dnevne temperature tudi do okoli 28 stopinj Celzija. V primorju se bo zaradi vpliva hladnega morja (~15 °C) ozračje ogrelo "samo" do okoli 20 stopinj Celzija," napovedujejo pri Ciklon.si.

Toplo vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek in torek. Ker bo bolj oblačno, bodo najvišje dnevne temperature nekaj stopinj nižje kot med koncem tedna. "Zapihal bo jugozahodni veter. V torek čez dan se bodo na zahodu lahko že pojavljale rahle padavine, v noči na sredo in v sredo pa pričakujemo vpliv hladne fronte z ohladitvijo in padavinami v večjem delu države," razkrivajo pričakovanja za prvo polovico prihodnjega tedna. 

Vremenoslovci pri Neurje.si poudarjajo, da bomo priča novim temperaturnim rekordom. "Razlika med dolgoletnim povprečjem bo ponekod med 12 in 18 °C, kar je izjemna vrednost. Če se bodo najvišje dnevne temperature v soboto in v nedeljo močno približale tridesetici, bodo v ponedeljek definitivno marsikje presegle to vrednost. Na Hrvaškem, Madžarskem ter v Srbiji se lahko lokalno temperatura povzpne vse do 32 °C," dodajajo. 

"Do vključno torka bo prevladovalo sončno vreme z nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Zelo toplo bo. V sredo bo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Od četrtka do nedelje bodo padavine malo verjetne. Do vključno torka bodo popoldanske temperature v zahodnih krajih med 20 in 25, v osrednjih in vzhodnih pa malo pod 30 °C. Sreda bo, kot kaže, najhladnejši dan, ko bodo dnevne temperature med 15 in 20 °C. Od četrtka dalje se bodo temperature gibale okoli 20 °C," vremenske obete med 9. in 14. aprilom opišejo na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 11:19 05.april 2024.

    Kakšne napovedi,ko pa je bil 4 dni saharski pesek v zraku,pa še kaj drugega,pa ni bilo nobene panike