Slovenija
14673 ogledov

Vreme: Takšen bo začetek septembra

Zbiranje oblakov v začetku septembra Profimedia
Tudi danes plohe in nevihte Kaj nas čaka v nadaljevanju?

Vremenoslovci za danes napovedujejo deloma sončno vreme s spremenljivo oblačnostjo. "Sredi dneva in popoldne bo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem do 31 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo delno jasno s koprenasto oblačnostjo, popoldne bo v notranjosti Slovenije možna kakšna nevihta. "Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

V četrtek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo ter popoldanskimi plohami in nevihtami. V petek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Zapihal bo vzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Labodi | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nad severnim in zahodnim Sredozemljem ter Alpami se zadržuje območje nestabilnega zraka," razlagajo pri Arsu. "Z vetrovi vzhodnih smeri k nam priteka vlažen zrak."

Od 30. avgusta do 4. septembra

Vremensko dogajanje na širšem območju Alp bo dokaj neizrazito. Ob šibkih vetrovih bo ozračje občasno nestabilno.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Prevladovalo bo deloma sončno vreme. "Predvsem popoldne bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo v začetku naslednjega tedna nekoliko bolj pogoste," še napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah sprva med 25 in 30 stopinj Celzija, od ponedeljka naprej pa se bo nekoliko ohladilo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.