Slovenija
9723 ogledov

Vreme: To o snegu v nedeljo pravi Arso

Oblačno vreme oblaki pretežno
Že jutri precej hladen in deževen dan, še slabše vreme nas čaka za vikend.

Po zvečine sončnem in toplem prazničnem dnevu bo oblačnost nad našimi kraji naraščala, napoveduje Arso: "Proti jutru se bodo na zahodu že začele pojavljati padavine," dodajajo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo na severozahodu okoli 6, drugje od 9 do 13 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodnik, ki bo popoldne oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 stopinj.

Sneg v nedeljo

V soboto bo večinoma oblačno in deževno, za nedeljo pa Arso napoveduje tudi sneg. Glede na to, da so tovrstne napovedi nehvaležne, se na Arsu izogibajo natančnih napovedi glede meje sneženja, navajajo pa: "V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo spuščala in v nedeljo zjutraj bo snežilo precej nizko."

Čez dan, dodajajo vremenoslovci, bodo padavine oslabele. Na Primorskem bo zapihala burja, ponekod v notranjosti okrepljen veter severnih smeri. V ponedeljek zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bodo oblaki trgali. Še bo vetrovno.

Napoved od 6. do 11. maja

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

"V ponedeljek se bo ciklonsko območje pomaknilo nad Balkan, nad Alpami se bo zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo že sredi tedna oslabelo. V četrtek in petek bo nad severno in srednjo Evropo ciklonsko območje, ki bo verjetno vplivalo tudi na vreme pri nas. Ob koncu tedna se bo nad Alpami in Sredozemljem znova zgradil anticiklon. Hladen zrak se bo umaknil na sever," vremensko sliko pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo v ponedeljek in torek suho vreme, več sončnega vremena bo v torek, ko bo zjutraj zelo hladno.

V četrtek in petek se bo verjetnost za padavine spet povečala, postopno bo nekoliko topleje. Pihali bodo večinoma jugozahodni vetrovi.

Sneg Napoved Slovenija Vreme v začetku maja: Za vikend vdor polarnega zraka in sneg!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tomaz_321 08:01 03.maj 2019.

    No eto... Če ne bo treba pripravljat lopat za kidanje, bomo morali pa bunde vleči ven iz omar. Spet... Že drugič ali tretjič v teh dveh mesecih. Toplo, mraz, toplo, mraz... Kaj se dogaja s tem vremenom???? Prej pa v ...prikaži več kratkih letal naokoli, v ponedeljek pa spet v bundi!