Slovenija
10246 ogledov

Vreme tolče, odpadel celo eden glavnih pustnih karnivalov pri nas

Cerkniški karneval pust coprnica Profimedia
Zaradi dežja so morali odpovedati pustni karneval v Cerknici. Na Ptuju pa bodo skrajšali mednarodno karnevalsko povorko.

Obilne padavine in nadaljevanje slabe napovedi povzročajo nemalo težav turističnim delavcem, še posebej pred enim od vrhuncev sezone, zimskimi počitnicami.

A težave imajo tudi organizatorji pustnih povork. Tudi danes bi se morali po Sloveniji zvrstiti številne pustne prireditve, gotovo pa bo vreme močno vplivalo na izvedbo.

Prireditelji ene največjih in najbolj znanih daleč naokoli, so že pomahali z belo zastavo, saj je bilo tokrat vreme močnejše. "Žal karneval zaradi vremena odpade," so na kratko sporočili organizatorji karnevala v Cerknici, ki bi se moral začeti ob tradicionalnih "točno okoli 12.32." 

Izvedli pa bodo vsaj pustno zabavo pod pokritim šotorom pred tamkajšnjo osnovno šolo, na kateri bodo prisotne tudi nekatere coprnice, butalci, žabe in polhi.

Na Ptuju skrajšano

Tudi na Ptuju, kjer je danes na sporedu eden vrhuncev, mednarodna karnevalska povorka, se bodo morali prilagoditi razmeram. Tako bo povorka z okoli 2.800 udeleženci iz 74 skupin sprehodila po mestu po skrajšani trasi. 

Med večjimi dogodki je za danes napovedana tudi Laufarija v Cerknem.

kurent | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.