Slovenija
15634 ogledov

Vreme: Tu lahko danes pričakujete nevihte

Vreme: Resen poziv Arsa - Vročina
1/3
EPA
Ob nevihtah so možni tudi močnejši, dolgotrajnejši nalivi s točo in močnejšimi sunki vetra.

Do vključno sobote bo po nižinah predvsem sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Na jugozahodu države še vedno velja velika požarna ogroženost okolja. 

Danes bo večinoma sončno, proti večeru pa se bodo pojavljale vročinske nevihte. Portal neurje.si napoveduje, da bodo nevihte in plohe najpogostejše predvsem na severovzhodu in ponekod na severu države. Nevihte bodo tako nastajale predvsem na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju ter na Gorenjskem in v Posavju. "Ob nevihtah so možni močnejši, dolgotrajnejši nalivi s točo in močnejšimi sunki vetra. Toča predvidoma ne bo dosegala večjih dimenzij," dodajajo. 

Podobno vreme bo tudi v soboto. "Jutri bo dopoldne še sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo," pravijo na agenciji za okolje. V soboto se bodo najvišje dnevne temperature v severozahodni Sloveniji gibale okoli 27 °C, drugje pa od 29 do 35 °C. 

vročina | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V nedeljo bo vročina popustila. Spremenljivo do pretežno oblačno bo, s pogostimi plohami in nevihtami. Spremenljivo bo tudi v ponedeljek, ko se bodo predvsem popoldne še pojavljale plohe in nevihte. 

Od ponedeljka do srede bo vreme spremenljivo, z občasnimi popoldanskimi krajevnimi nevihtami. Od četrtka do sobote bo več sončnega vremena, verjetnost za popoldanske nevihte bo manjša. Najvišje dnevne temperature bodo do 30 stopinj Celzija. 

vremenska napoved dolgoročna | Avtor: prtscr Meteo.si prtscr Meteo.si

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 14:06 26.julij 2019.

    z en obesedo vroče za crrknit, naj se že malo shladi