Slovenija
1546 ogledov

Vreme: Tukaj je padel slovenski februarski rekord

Gozd pozimi; sonce pozimi; zima Profimedia
Najtopleje je bilo na Primorskem, rekord: 25, 3 stopinje.

V Sloveniji so danes ob sončnem in toplem vremenu ponekod izmerili rekordno visoko temperaturo zraka za februar. Najtopleje je bilo na Primorskem, kjer je padel tudi slovenski februarski rekord.

Najvišjo temperature s zabeležili v vaseh Dolenje in Bilje 25,3 stopinje, Podnanos 24,8, Vedrijan 24,2, Kubed 24,1, Godnje 23,9 in Škocjan 23,7. "Doslej smo najbolj zgodaj v letu izmerili 25 °C 14. marca (leta 1957 v Črnomlju)," so sporočili z Agencije za okolje RS. (ARSO).

Jasno in toplo bo tudi jutri

Najvišje dnevne temperature bodo jutri od 16 do 23 stopinj Celzija. V petek bo pretežno jasno, ponekod na severovzhodu države in ob morju bo zjutraj megleno.

V soboto bo na Primorskem precej jasno, zapihala bo šibka burja. Drugod se bo prehodno pooblačilo in nekoliko ohladilo." Nad južno Evropo in Sredozemljem je ustaljeno območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih zadržuje suh in zelo topel zrak", dodaja ARSO. 

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči in v četrtek bo jasno in čez dan zelo toplo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 18:55 24.februar 2021.

    Na radui je med peto in šesto enkrat zvečer rekla napovedovalka, da je trenutno v ljubljani 16 stopinj. Živim v Lj, pogledal sem na dva termometra in pisalo je 12..