Slovenija
2587 ogledov

V delu Slovenije trojno opozorilo vremenoslovcev

Močno deževje Profimedia
Vreme za pozabo? Niti ne, če se bodo uresničila opozorila vremenoslovcev!

Sobota in nedelja bosta mokri. Zaradi obilnih padavin pa se predvsem v hribovitem svetu severne Primorske, Gorenjske, Koroške in Notranjske pričakujejo močnejši porasti hudourniških vodotokov. 

Po podatkih Arsa je namreč včeraj in ponoči ponekod na Bovškem in Bohinjskem padlo že okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter. Izdano je bilo tudi opozorilo za močan veter, ki pa naj bi se dopoldan tako kot drugod po državi umiril, razen na jugozahodnem delu države in ob morju, kjer tudi prek dneva pričakujejo sunke vetra do 70 km/h. 

Za gorski svet Julijcev je izdano še tretje opozorilo, to je nevarnost snežnih plazov 4. stopnje. 

Povrh je zgodaj zjutraj začelo poplavljati še morje. Zato je prebivalce Pirana zgodaj zjutraj prebudila sirena.

Napoved za danes

Danes bo oblačno, padavine se bodo postopno razširile proti vzhodu. Vmes bodo močnejši nalivi, lahko tudi zagrmi. Na območju Julijskih Alp se bo meja sneženja popoldne spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter. Temperature bodo od 10 do 16, na severozahodu od 2 do 6 stopinj Celzija.

Ponoči bo dež prehodno ponehal, od severa se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na severu okoli 0, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za jutri

Jutri zjutraj, ko se bo tudi uradno začela zima, bo v zahodnih krajih znova pričelo deževati, padavine pa se bodo dopoldne razširile nad večji del države. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1200 m. Zapihal bo veter severnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek bodo padavine povsod ponehale. V ponedeljek in torek bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po kotlinah megla.

Po trenutnih napovedih nas nato prihodnji teden čaka suho in letnemu času bolj primerno vreme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.