Slovenija
12742 ogledov

Vremenoslovci napovedujejo tudi sneg

Sneg
V naslednjih dneh bo mrzlo predvsem zaradi severnega vetra.

Vremenoslovci za ponoči na zahodu napovedujejo deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. "Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 2 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje. "Jutri bo sprva zmerno oblačno in povečini suho, popoldne pa bo več jasnine. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija."

V torek in sredo bo deloma jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, v sredo bo spet zapihal severni veter.

"Iznad Atlantika se nad večji del Evrope razteza obsežen anticiklon, glavnina vremenskih motenj pa se pomika prek severne in vzhodne Evrope," razlagajo pri Agenciji za okolje. "S severnim vetrom doteka k nam postopno hladnejši in občasno bolj vlažen zrak."

Od četrtka do torka bo rahlo snežilo

Od 3. do 8. januarja bodo naši kraji večinoma na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, od severa pa bodo prek vzhodne in deloma srednje Evrope potovale vremenske motnje. "Nad našimi kraji bodo prevladovali severni vetrovi," pišejo pri Agenciji za okolje.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od četrtka do torka bo lahko občasno rahlo snežilo, a količine padavin ne bodo velike. "Predvsem v četrtek in petek bo bolj vetrovno," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo okoli -5 °C, najvišje dnevne pa v četrtek in petek okoli ničle, nato pa večinoma do 5 stopinj Celzija."

Sprememba vremena po 10. januarju?

Vremenski portal, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da za naše kraje kaže zaenkrat predvsem na mrzlo in suho vreme, medtem ko je severno od Alp slika povsem drugačna. Bolj zimsko vreme pri nas nas morda čaka po 10. januarju, z vdorom polarnega zraka nad Sredozemljem. A do tja je še predaleč, da bi lahko vreme z gotovostjon napovedali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.