Slovenija
35865 ogledov

Vremenoslovci opozarjajo: Ta supercelična nevihta je na poti v Slovenijo

Nevihte bodo obsežnejše, hitrejše in močnejše, kot smo jih bili vajeni v zadnjih tednih.

Vremenoslovci za zjutraj in dopoldne napovedujejo deloma jasno vreme. "Na jugozahodu se bodo že zjutraj začele pojavljati plohe in nevihte, drugod pa šele popoldne in se bodo zavlekle tudi v večer in v noč," opozarjajo pri Agenciji za okolje. "Možna bodo tudi krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu do 30 stopinj Celzija."

Pri vremenskem portalu Neuje.si opozarjajo na burno vremensko dogajanje v notranjosti Slovenije popoldan, zvečer in v noči na soboto. "Nastanejo lahko močna neurja, tudi supercelične nevihte s silovitimi sunki vetra, močnimi nalivi in debelejšo točo," pišejo pri portalu. "Od juga se nam bo približalo ciklonsko območje. Višinski vetrovi se bodo okrepili, zato bo razvoj neviht precej drugačen kot smo ga bili vajeni v zadnjih tednih. Nevihte bodo obsežnejše in hitrejše, prav tako pa lokalno tudi precej močnejše."

Vikend bo lepši

Jutri zjutraj bo še nastalo nekaj ploh, čez dan se bo razjasnilo. "Popoldne bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti, možna bo še kakšna ploha ali nevihta," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 22 do 28 stopinj Celzija."

Nevihta | Avtor: Profimedia Profimedia
V nedeljo in ponedeljek bo sončno in poletno toplo. "Kakšna nevihta lahko nastane nad hribovitimi kraji," napovedujejo pri Arsu. "Zapihal bo jugozahodni veter."

Do torka stabilno, nato ohladitev

V ponedeljek se bo nad severnim Sredozemljem in Alpami še nahajal šibak višinski greben s toplim zrakom. Že od torka naprej pa bo k nam v višinah spet pritekal bolj vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

"V ponedeljek bo verjetnost popoldanskih neviht majhna, od torka naprej pa se bo spet povečala," pišejo pri Arsu. "Od srede naprej pričakujemo izrazitejšo ohladitev s padavinami, ki bodo poti koncu tedna spet manj verjetne."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.