Slovenija
22975 ogledov

Vremenoslovci prižgali oranžni alarm

burja
1/5
Žurnal24 main
Vremenoslovci so za jugozahod države za jutri in torek prižgali oranžno vremensko opozorilo. V veljavi je od jutri od šestih zjutraj do torka do sedmih zjutraj, torej 25 ur.
 

"Od ponedeljka zjutraj do torka zjutraj bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 km/h, od ponedeljka zvečer do torka zjutraj pa tudi hitrost okoli 120 km/h," se glasi opozorilo.

 

Oranžno opozorilo je za rdečim druga najvišja stopnja opozorila. "Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni, lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano (3-4).Ostanite v varnih, zaprtih prostorih, ob morebitnem gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem," svetuje agencija za okolje.

Za preostanek države je v veljavi rumeno opozorilo, ki pomeni, da veter maje drevesa in lahko že lomi veje. "Vrata in okna naj bodo zaprta. Na prostem se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih," je nasvet agencije za okolje.

Oranžno vremensko opozorilo | Avtor: Arso Arso

Jutri bo sicer delno jasno in vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem do 9 °C. Po jasnem jutru se bo oblačnost povečala, popoldne pa se bo spet jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

Na vidiku slana in padavine

V torek bo sončno in vetrovno. V sredo bo nekoliko več oblačnosti, veter bo oslabel. V četrtek bo spet bolj sončno vreme. Zjutraj bo marsikje slana, čez dan bodo temperature okoli 10 °C.

Od petka bo bolj oblačno vreme, nekoliko se bo povečala možnost za padavine, zaenkrat kaže na manjše količine. Tudi jutranje temperature bodo zaradi oblačnosti spet večinoma nad ničlo, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.