Slovenija
9296 ogledov

Vremenska napoved: Deževalo bo, ponekod celo snežilo

moški na ulici v dežju Profimedia
Ponoči bodo rahle padavine spet zajele večji del države. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov.

Jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, rahel dež bo dopoldne povsod ponehal. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Goriškem in ob morju do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V torek, sredo in četrtek bo precej jasno z nekaj jutranje megle po nižinah. Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje nad našimi kraji. V višinah k nam še doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih južno in vzhodno od nas deževalo, na severu bo ostalo suho. V ponedeljek bo pretežno oblačno, v krajih južno od nas bodo sprva še rahle padavine.

Od 15. do 20. februarja 2024

Nad naše kraje se bo iznad Sredozemlja razširilo območje visokega tlaka. Manjša vremenska motnja bo na vreme pri nas vplivala v noči s petka na soboto, druga pa predvidoma v noči na torek.

V četrtek bo razmeroma sončno z nekaj jutranje megle. Jutranje temperature bodo malo pod ničlo, najvišje dnevne pa povečini od 10 do 15 °C. Od petka do torka bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na Primorskem. Verjetnost rahlega dežja bo povečana predvsem v soboto in v noči na torek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.