Slovenija
27604 ogledov

Vremenska napoved: tako kaže za konec tedna

sonce oblaki Facebook Oblaki bodo skrili poletno sonce.
Vremenska napoved: toplo bo, na Primorskem celo do 16 stopinj Celzija, jutra bodo meglena, ob koncu tedna pa sprememba vremena.

Sredi dneva se bo povsod razjasnilo. Ponekod bo pihal severnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo precej jasno z nekaj jutranje megle po nižinah. Popoldne se bo predvsem v vzhodnih krajih prehodno zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 9 do 15 stopinj Celzija.

Obeti: v četrtek bo zmerno oblačno. V petek bo pretežno jasno, proti večeru se bo od zahoda oblačilo. Ob morju se lahko pojavi megla ali nizka oblačnost. Še naprej bo razmeroma toplo.

Vremenska slika: naše kraje bo zjutraj prešla oslabljena hladna fronta. Za njo se od zahoda širi območje visokega zračnega tlaka. V višinah s severnim vetrom doteka nekoliko hladnejši in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: danes zjutraj bo še oblačno, v krajih vzhodno od nas lahko nastane kakšna ploha. Čez dan se bo začelo jasniti, popoldne bo precej sončno. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja, v krajih vzhodno od nas pa severni veter. V sredo bo povečini sončno in čez dan razmeroma toplo za ta čas.

Biovreme: vpliv vremena na počutje bo danes ugoden in spodbuden. V sredo bodo občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave.

Obeti: od 17. do 22. februarja 2024

V soboto se bo preko srednje Evrope pomikala hladna fronta, ki bo v manjši meri vplivala tudi na vreme pri nas. Za njo se bo nad zahodno Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredini prihodnjega tedna začelo slabeti. Naši kraji bodo večinoma na njegovem obrobju. Plitev ciklon se bo najverjetneje nahajal v Sredozemlju.

V soboto kaže na precej oblačno vreme, možen bo rahel dež. Od nedelje naprej kaže na delno jasno in najverjetneje suho vreme. Več oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo v torek in sredo pihala šibka burja. Le nekoliko se bo ohladilo. V soboto in nedeljo bo najvišja temperatura po nižinah od 10 do 15 °C, potem pa bo okoli 10 °C. Jutranje temperature bodo v notranjosti okoli ledišča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.