Slovenija
22168 ogledov

Vremenska napoved: vrača se dež, tako kaže za prihodnji vikend

dež dežnik vreme Profimedia
Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Goriškem do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V nadaljevanju tedna sledi dež, nato pa znova nekaj več suhega vremena.

V nedeljo bo sprva večinoma sončno, popoldne pa v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno s kakšno ploho ali nevihto. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad severno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. V višinah k nam od severa priteka razmeroma topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma sončno, burja v Kvarnerju bo čez dan ponehala. V nedeljo bo dopoldne še dokaj sončno, popoldne pa bodo predvsem v hribovitem svetu nastajale krajevne plohe in kakšna nevihta.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden in vzpodbuden. Tudi v nedeljo vreme večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav s počutjem.

Napoved od 14. do 19. maja

V torek bo anticiklon nad nami oslabel. V sredo in četrtek bo na vreme pri nas vplival ciklon, ki bo sprva nekoliko zahodneje od nas, a se bo počasi pomikal proti vzhodu in se polnil. V petek se bo nad vzhodno Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, njegov zahodni rob bo segel do naših krajev. K nam bo začel dotekati bolj suh zrak.

V torek bo pretežno oblačno, možen bo občasen rahel dež. večinoma suho. V sredo in četrtek bodo padavine pogostejše, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Od petka do nedelje bo vse več možnosti za suho vreme. Temperature bodo odvisne predvsem od oblačnosti oz. količine sonca.

Komentarjev 2
  • Stampedo 10:07 11.maj 2024.

    Le dež odvrne turistov množico. Hvaalaaa...