Slovenija
27 ogledov

Vrh brez Brezigarjeve

Koalicija je znova na prepihu. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na koalicijskem vrhu nič o Brezigarjevi, veliko o interpelaciji Kresalove. Pahor in Kresalova sta se po koncu vrha izognila novinarjem.

Kot je po koalicijskem kolegiju povedal prvak Zaresa Gregor Golobič, se o generalni državni tožilki Barbari Brezigar na sestanku niso pogovarjali. Potrdil pa je, da so govorili o podpori pri interpelaciji notranje ministrice Katarine Kresal.

Težave s podporo Kresalovi
Prvak DeSUS-a Karl Erjavec je po koalicijskem sestanku ocenil, da so odnosi v koaliciji "stabilni. Nimam kaj posebej komentirati.'' Premierja je obvestil, da so v njegovi stranki težave glede podpore Kresalovi pri interpelaciji, a ker "bodo ti pogovori še trajali, imamo še nekaj časa, da se sprejme dokončna odločitev tudi v stranki DeSUS".

Na vprašanje, ali je kdo pritisnil nanj, da je pripravljen spremeniti odločitev, je odgovoril: "Ne, name nikoli nihče ne pritiska."

Golobičevi zadovoljni z odgovori
Gregor Golobič je ocenil, da so se do današnjega sestanka stvari rešile "na relaciji, ki je pravi naslov za to, med mandatarjem in predsednico koalicijske stranke".

Poslanci njegove stranke so z odgovorom Kresalove zadovoljni. Ali bodo pri glasovanju prisotni vsi poslanci Zaresa, niso govorili, je pa Golobič o tem govoril z vodjo poslanske skupine in strinjala sta se, da gre za pomembno temo. Zato ne pričakuje "da bi kdo manjkal. Vsaj ne iz nekih razlogov, ki bi bili zelo utemeljeni."

Prisoten tudi Marušič
Golobič je povedal, da je bil na začetku koalicijskega sestanka prisoten tudi novi minister za zdravje Dorijan Marušič: "Po štirih dneh dela že čuti vso vročico tega posla, tako da smo mu svetovali pri teh stvareh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.