Slovenija
21 ogledov

Vrh Darsa naskakujeta SDS in SLS

Dars je z razpisom kupoval 21 kombijev, 20 za potrebe mobilne enote in enega za Žurnal24 main
Za položaj predsednika uprave, za katerega razpis se je iztekel v soboto, sta se prijavila sedanji vršilec dolžnosti Matjaž Knez iz vrst SLS-a in SDS-ov Boris Zupančič.

Na razpis za predsednika uprave Družbe za avtoceste RS (Dars), ki se je iztekel v soboto, se je poleg sedanjega vršilca dolžnosti na tem položaju Matjaža Kneza prijavil tudi Boris Zupančič, nekdanji predsednik nadzornega sveta Dela v času prve Janševe vlade, ki je kasneje na položaju prvega nadzornika Kada zamenjal Andrijano Starino Kosem.

To nakazuje možnost skorajšnjega "dvoboja" dveh vplivnih lobijev, poroča Dnevnik. Knez, član SLS, prihaja iz tako imenovanega mariborskega kadrovskega bazena, ki ima prek Emanuela Čerčka, svetovalca ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača, neposredni vpliv na odločitve ministrstva. Zupančič pa velja za kandidata struje SDS z Grosuplja, ki že obvladuje nadzorni svet Darsa. Njegov predsednik je namreč Dušan Hočevar, član SDS in podžupan Občine Grosuplje.

Morebitno Zupančičevo imenovanje bi lahko porušilo koalicijsko ravnotežje na Darsu, kjer nadzorni svet po nepisanem dogovoru za zdaj obvladuje SDS, upravo pa SLS (Knez) in NSi, ki naj bi vanjo pripeljala začasnega člana uprave Tineta Svoljška. Tudi zato v neuradnih krogih ne izključujejo možnosti kompromisa, torej, da bi vodenje uprave prevzel Zupančič, kot člana pa naj bi v njej ostala Knez in Svoljšak.

Komentarjev 2
  • dragec 09:48 01.avgust 2012.

    Naskakujejo lešinarji, dokler imajo kaj naskakovat!!!

  • graff 13:50 31.julij 2012.

    Spet SLS, cestna mafija, ki pokrade 3/4 vsega državnega denarja za obnovo cest v RS in ga že 20 let preusmerja v Prekmurje, Prlekijo in Štajersko.Dost mamo teh svinjarij.