Slovenija
12 ogledov

Vrh Darsa pada

Mateja Duhovnik ostaja na čelu Darsa. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Vlada dala soglasje za imenovanje novega nadzornega sveta Družbe za avtoceste v RS (Dars). Posledično bo najverjetneje prišlo tudi do zamenjave uprave družbe.

"Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) smo dali soglasje za izvedbo skupščine Darsa in imenovanje novega nadzornega sveta družbe," je na novinarski konferenci dejal minister za finance Janez Šušteršič.

Uprava brez razrešnice za 2011

Država kot lastnica Darsa na petkovi skupščini najverjetneje tudi ne bo podelila razrešnice upravi in nadzornemu svetu za delo v letu 2011. To je že v sredo nakazal minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač, ko je ob robu vrha malega gospodarstva v Ljubljani novinarjem dejal: "Mislim, da niso izpolnjeni pogoji za podelitev razrešnice."

Černač ne skriva nezadovoljstva z delom Darsa: predvsem zaradi (ne)odstranitve cestninskih postaj in tudi zaradi slabih 20 tisoč evrov vredne Darsove pogodbe s podjetjem Triniti PR za komuniciranje v okviru projekta odstranitve cestninskih postaj, ki sicer (še) ni bila realizirana.

Pričakovati je, da bo nov nadzorni svet zapečatil usodo uprave Darsa, ki ji predseduje Mateja Duhovnik, v njej pa sta še Gordana Bošković in delavski direktor Alojz Ratajc.

Komentarjev 4
  • privat 12:01 26.maj 2012.

    ne v Sloveniji to ni mogoče...vsi ti darsovci ne bojo za nič odgovarjali ,pač samo premeščeni v neka druga državna delovna mesta z istimi pravicami ...brez vsake odgovornosti...in potem nam bojo zopet govorili o krizi in obveznosti da delamo za ...prikaži več manjšo plačo!!! Do takrat ko bo zopet zasedanje AVNOJ-a..no mogoče AVNOS....

  • nostradamus 07:04 25.maj 2012.

    vrh darsa -pada ne to ni pravi naslov vrh DARSA bo kazensko odgovarjal za vse nepravilnosti in pojasnil kam so sli vsi ti silni kupi eurov

  • Lavdan 06:03 25.maj 2012.

    Vse stranke si želijo upravljati z DARS-om, ker se tam obrnejo velike količine denarja in če ga malo odkaplja stran se nič ne pozna.