Slovenija
22 ogledov

Vrhunec: To se ne bo več dogajalo

Simon Vrhunec, šef UKC, ni za to, da imajo tamkajšnji zaposleni tudi koncesijske Žurnal24 main
Preiskava. O preusmerjanju bolnikov.

Kršitve. "To, da pacientom v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana delijo vizitke za zasebne ambulante, obsojam in se mi zdi nedopustno," se je na naše pisanje odzval prvi mož UKC Simon Vrhunec.

V ponedeljek smo razkrili, da je bralec med tem, ko je hodil na terapijo, od sestre na polikliniki dobil vizitko Rasta Stoka, sicer priznanega ortopeda, ki je polovično zaposlen na UKC, polovično pa dela v svoji ordinaciji v Hotelu Lev, kjer opravlja tako koncesijske kot samoplačniške preglede.

Vrhunec je napovedal, da bodo v UKC navedbe preverili in ukrepali, da "preusmerjanja pacientov v zasebne ambulante naših zaposlenih, kar je skrajno neprimerno, ne bo več".

Zadržana soglasja

Stok ne potrebuje soglasja
Delo zunaj UKC. "Dr. Stok je v UKC zaposlen le za polovični delovni čas in mu za delo v svoji ordinaciji, kjer je tudi polovično zaposlen in ima koncesijo, ni treba prositi za soglasje," so včeraj sporočili iz UKC.
Koncesije. Je pa Vrhunec pojasnil, da če bi ga ministrstvo za zdravje povprašalo za mnenje o podelitvi koncesije zaposlenemu v UKC, bi dal negativno mnenje. Zdaj pa je to zatečeno stanje.

Ravno zato, da bi zaposleni več delali v sklopu UKC ter čakalne vrste skrajševali tu, in ne v zasebnih ordinacijah, je prvi mož največje bolnišnice v Sloveniji zadržal nekaj soglasij za delo zunaj zavoda, in sicer prav na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana. Spomnimo, že pred meseci smo razkrili, da naj bi soglasje dobil tudi predstojnik ortopedije Vane Antolič, in sicer za delo v svojem zasebnem podjetju, v katerem dela tudi podrejeni s klinike. Antolič soglasja še vedno nima.

V UKC pa od ministrstva za zdravje čakajo še na pojasnilo, ali je izvajanje samoplačniških pregledov v ambulanti, ki ima koncesijo, sploh v skladu s koncesijsko pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.