Slovenija
40 ogledov

Vrnili so se domov

Padavinska voda je marsikje zalila kleti, pri tem pa so veliko dela imeli gasilc Žurnal24 main
Plaz v Radljah ob Dravi, zaradi katerega so iz stanovanjske hiše izselili tri stanovalce, po mnenju geologa ne ogroža stanovalcev.

Plaz, ki se je v sredo sprožil na območju Samostanske ulice v Radljah ob Dravi in zaradi katerega so se tri osebe izselile iz bližnje stanovanjske hiše, si je danes ogledal geolog. Ugotovil je, da plaz ne predstavlja nevarnosti za stanovalce, zato so se lahko vrnili na svoj dom. Po besedah vodje slovenjgraške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Borisa Balanta, je geolog odredil sanacijske ukrepe, ki jih že izvaja Komunalno podjetje Radlje ob Dravi ob pomoči gasilcev.

Plaz, dolg 30 in širok 15 metrov se je zaradi obilnega deževja sprožil v sredo popoldne. Gasilci so območje prekrili s folijo, da ne bi dež še dodatno močil zemlje in o dogajanju obestili predstavnike občine Radlje ob Dravi.

Več manjših plazov
Na območju občine Radlje ob Dravi se je v sredo plaz sprožil tudi na Dobravi, a ni ogrožal stanovanjskih hiš. Si ga je pa danes prav tako ogledal geolog in odredil sanacijske ukrepe.

V naselju Soteska v občini Kamnik se je včeraj sprožil zemeljski plaz, ki ne ogroža stanovanjskih hiš in drugih objektov. Po strokovnem ogledu plazu bodo po navodilih geologa začeli s sanacijo.

Mura nevarno narasla
Reka Mura je v Vučji vasi v Občini Križevci prestopila bregove in se razlila po gozdu. Mura se je razlila tudi v Občini Murska Sobota, v Občini Lendava med Dolnjim in Gornjim Lakošem in v Petišovcih pri železniškem mostu, v Občini Razkrižje pri mostu in pri Babičevem mlinu v Občini Veržej. V Občini Apače je reka Mura prestopila bregove v naseljih Segovci in Lutverci in se razlila po gozdu.

 

Pošljite nam fotografije

Če imate fotografije vremenskih posledic, nam jih pošljite na mobilno številko ali elektronski naslov naveza@zurnal24.si. Mobilna številka za pošiljanje SMS-ov ali MMS-ov s slikami: 4224. Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal. Fotografije, objavljene na spletni strani, se ne honorirajo.

Zaradi obilnih padavin v Avstriji je v sredo močno narasla reka Mura. V Gornji Radgoni bo dosegla največji pretok v četrtek dopoldne. Vrh poplavnega vala se že oblikuje, pri čemer se bo pretok gibal okrog 1150 m3/s. Mura tako poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov. Zaradi visokega vodostaja reke Mure manjše reke, kot so Ščavnica, Kučnica in Ledava, ter drugi vodotoki na širšem območju Pomurja ob izlivih v reko Muro zastajajo ali počasneje odtekajo, vendar so v zgornjem toku že začele upadati. Danes, v četrtek, bo proti večeru postopoma začela upadati tudi reka Mura.

Padavinska voda povzročala preglavice
Padavinska voda je marsikje zalila kletne prostore. Tako tudi v Juršincih, kjer so vodo izčrpali gasilci PGD Gabrnik in očistili kletne prostore. Gasilci PGD Pragersko so očistili pretočne kanale in preprečili nadaljnje poplavljanje vode iz ribnika, ki je zalila strelišče v Travniški ulici na Pragerskem v Občini Slovenska Bistrica. Tudi na Ptuju so imeli težave s padavinsko vodo, ki je zalila kletne prostore stanovanjskega objekta v Ulici Anice Kaučevič. Zaradi dviga gladine je voda ogrožala stanovanjsko hišo v naselju Kozjak nad Pesnico, kjer je voda zalila tudi del cestišča.

Voda zalila tudi ceste
Zaradi poplavljanja reke Ledave je voda zalila cesto od mejnega prehoda Sotina proti kamnolomu v Občini Rogašovci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.