Slovenija
20 ogledov

“Vrnite brezplačno drsanje”

Svetnik SD Beno Fekonja pričakuje ob sobotah in nedeljah vrnitev brezplačnega dr Žurnal24 main
Kranj. Zahteva mestne uprave po brezplačnem drsanju še vedno ni izpolnjena.

Drsanje v ledeni dvorani v zakupljenih terminih še vedno ni brezplačno, pred sredino sejo opozarja mestni svetnik Beno Fekonja. Na decembrski seji je od občinske uprave zahteval pojasnila v zvezi z vstopnino, ki jo je upravitelj uvedel v letošnji sezoni.

Vse večja gneča
Drsanje. Občina Kranj ima ure uporabe drsališča zakupljene po pogodbi o ustanovitvi stavbne pravice in postavitvi večnamenske športne dvorane. Ob brezplačnih terminih je bilo sicer vse več gneče, med rekreativci pa strahu pred poškodbami in pozivov k ukrepanju.

Zahtevali preklic
Mestna uprava je v odgovoru Fekonji zapisala, da je od pogodbenega partnerja, podjetja Expo biro, že zahtevala preklic vstopnine za zakupljene ure rekreativnega drsanja in poudarila, da se z uvedbo ni strinjala.

Podjetje Expo biro se je na zahtevo odzvalo s prošnjo za sestanek z županom Mohorjem Bogatajem. Srečanja še ni bilo, je pa direktor Rado Vračko ponovil, da želijo minimalno vstopnino obračunavati zaradi pokrivanja stroškov redarjev, s katerimi bi nadzirali večje število drsalcev in zagotavljali varnost. Občinska uprava sestanek predvideva še ta mesec.

Fekonjin strah
Fekonja z njenimi pojasnili ni najbolj zadovoljen. “Iz odgovora je razvidno, da je vedela za spremembo režima, pa se je odzvala šele na moj poziv,” je kritičen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.