Slovenija
4 ogledov

“Vrnite brezplačno drsanje”

Svetnik SD Beno Fekonja pričakuje ob sobotah in nedeljah vrnitev brezplačnega dr Žurnal24 main
Kranj. Zahteva mestne uprave po brezplačnem drsanju še vedno ni izpolnjena.

Drsanje v ledeni dvorani v zakupljenih terminih še vedno ni brezplačno, pred sredino sejo opozarja mestni svetnik Beno Fekonja. Na decembrski seji je od občinske uprave zahteval pojasnila v zvezi z vstopnino, ki jo je upravitelj uvedel v letošnji sezoni.

Vse večja gneča
Drsanje. Občina Kranj ima ure uporabe drsališča zakupljene po pogodbi o ustanovitvi stavbne pravice in postavitvi večnamenske športne dvorane. Ob brezplačnih terminih je bilo sicer vse več gneče, med rekreativci pa strahu pred poškodbami in pozivov k ukrepanju.

Zahtevali preklic
Mestna uprava je v odgovoru Fekonji zapisala, da je od pogodbenega partnerja, podjetja Expo biro, že zahtevala preklic vstopnine za zakupljene ure rekreativnega drsanja in poudarila, da se z uvedbo ni strinjala.

Podjetje Expo biro se je na zahtevo odzvalo s prošnjo za sestanek z županom Mohorjem Bogatajem. Srečanja še ni bilo, je pa direktor Rado Vračko ponovil, da želijo minimalno vstopnino obračunavati zaradi pokrivanja stroškov redarjev, s katerimi bi nadzirali večje število drsalcev in zagotavljali varnost. Občinska uprava sestanek predvideva še ta mesec.

Fekonjin strah
Fekonja z njenimi pojasnili ni najbolj zadovoljen. “Iz odgovora je razvidno, da je vedela za spremembo režima, pa se je odzvala šele na moj poziv,” je kritičen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.