Slovenija
22 ogledov

Vrnitev Lare Croft - seks simbola

Tomb Raider Arhiv založnika
Lara Croft se v novi videoigri na prodajne police vrača 5. marca. Pri Colbyju pravijo, da ni bojazni, da bi zaloge pošle že v prvem tednu - obžalujejo pa, da bo tudi tokrat okoli 90 odstotkov kopij piratskih.

Petega marca bo izšla nova videoigra z Laro Croft - preprosto naslovljena Tomb Raider. Gre že za peti naslov te priljubljene akcijske pustolovščine, ki so jo izdelali pri Crystal Dynamics (sicer je to že deseti del) in bo na voljo za igralne konzole playstation 3, xbox 360 in tudi za windowse. Že pred izidom med igričarji vlada veliko zanimanje, a bojazni, da bi zaloge v Sloveniji pošle že v prvem tednu, ni, pravijo pri Colbyju, saj "naš trg le ni tako velik".

Ikona pop kulturePrihajajoča videoigra je tudi prva v seriji Tomb Raider, ki bo nosila oznako M (Mature 17+), kar pomeni, da po ocenah ESRB, ki ocenjuje primernost vsebin v zabavniški industriji, ni primerna za osebe pod 17 letom starosti. Pri tej odločitvi so bili ključni grafični prizori nasilja, ne toliko erotični naboj glavne junakinje, ki ji je tokrat glas posodila igralka Camilla Ludington. Prej je ta čas pripadala le še štirim drugim: Keely Hawes, Jonell Elliott, Judith Gibbins in Shelley Blond.

Ubiti mora človeka

Tokratna zgodba se odvija na ladji Endurance, ki ji poveljuje Conrad Roth. V nevihti se razpolovi na dva dela in Lara ter ostali preživeli se znajdejo na samotnem tropskem ototku v Zmajevem trikotniku. Njena naloga je, da najde hrano in vodo, se bori s sovražniki in išče ostale preživele. Brez kontroverznosti pa tudi tokrat ni šlo - producent igre Ron Rosenberg je v nekem intervjuju izjavil, da bodo v novem delu Laro Croft skušali posiliti, kar je dvignilo nemalo prahu. Dizajner Darrel Gallagher pa je to kasneje zanikal in dodal, da je bilo napačno razumljeno, saj naj bi bil kontroverzni trenutek v igri ta, da je Lara prvič postavljena pred odločitev, ko mora ubiti drugega človeka.

Miniintervju: "Ni zgolj ženska kopija Indiane Jonesa"

Zakaj menite, da je Lara Croft po vseh teh letih še vedno aktualna in priljubljena?
Lara Croft ni zgolj ženska kopija Indiane Jonesa. Poleg izjemne iznajdljivosti in pustolovskih sposobnosti s svojimi kratkimi hlačkami in oprijeto majčko, ki skriva bujno oprsje, pri večini moških velja za seks simbol. Ti pa so tako rekoč nesmrtni.

Tomaž Kandič | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Kako mislite, da bo sprejet nov Larin glas, ki ji ga je posodila igralka Camilla Ludington?
Camilla Ludington je bila po mojem mnenju fantastična izbira. S prisrčnim angleškim naglasom in stasom, ki ga ne gre skrivati,bodo med igranjem mnogi večkrat videli prav njo.

Koliko je povpraševanja po igri še pred njenim izidom?
Povpraševanje za igre, ki so si v preteklosti ustvarile določen ugled vedno obstaja. Ni ga sicer ravno toliko kot recimo za nov Battlefield ali Fifo, vsekakor pa ni zanemarljivo.

Koliko škode bodo, po vaših ocenah, uradni prodaji naredile piratske kopije?
Približno 90% kopij je piratskih. Velja za prav vse igre, na žalost Tomb Raider ne bo nobena izjema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.