Slovenija
37 ogledov

Vroč direktorski stol

“Četudi ne bom vnovič imenovan za direktorja, nimam nobenega zadržka pred tem, d Žurnal24 main
V sredini gorenjski izdaji Žurnala24. Jeseniška bolnišnica. Šest kandidatov za direktorja. Zdajšnji direktor Igor Horvat še v tretji mandat. Zaposleni želijo novega.

“Nonšalantno, kljub vsemu maslu na glavi se je spet prijavil tudi zdajšnji direktor Horvat (Igor Horvat, op. a.). V prvem mandatu je kar nekaj naredil, nato pa izgubil stik z zaposlenimi, se loteval problematičnih projektov in delal popolnoma netransparentno,” vnovično Horvatovo kandidaturo komentira eden od zdravnikov v jeseniški bolnišnici.

Magnetna resonanca

Pregledi. V jeseniški bolnišnici bodo jutri predali v uporabo novo napravo za magnetno resonanco, ki je stala 1,6 milijona evrov, denar zanjo pa bodo zagotovili v bolnišnici.

To je prva tovrstna naprava na Gorenjskem; okoli tri tisoč gorenjskih pacientov je moralo preiskavo do zdaj opraviti v Izoli in Ljubljani. Bolnišnica ima plačanega programa za 2.500 pregledov na leto.

“Večina si ga ne želi”
Zaposleni njegovemu vnovičnemu imenovanju – za tretji mandat – niso naklonjeni, saj menijo, da bolnišnica prvenstveno ni namenjena ustvarjanju dobička, temveč zdravljenju ljudi. Kot pojasnjuje zaposleni, ki ni želel biti imenovan, Horvatu zamerijo, da varčuje prek razumnih meja.

“Bolnišnica je izgubila entuziazem. Večina zaposlenih si ga ne želi še tretjič,” dodaja. Za direktorja si želijo novega človeka, ki bi okrepil pripadnost zaposlenih bolnišnici. Ti menijo, da je strošek nadvladal stroko, krivdo za slabo vzdušje med zaposlenimi pa pripisujejo zdajšnjemu direktorju.

Med drugim mu očitajo po njihovem mnenju zgrešeno investicijo v garažno hišo, v kateri je parkirni prostor za 35 evrov na mesec dobilo le 200 od 400 zaposlenih in na kateri še vedno ni heliporta.

“Namesto garažne hiše, ki jo bo 30 let upravljalo zasebno podjetje Avioprojekt, bi bilo modreje urediti parkirne prostore okrog bolnišnice, in zdaj še takega heliporta, kot smo ga imeli prej, nimamo,”
razlagajo zaposleni.

Nov heliport do aprila?
Zapletlo se je, ker je investitor sledil ameriškim namesto evropskim standardom in požarna varnost ni zagotovljena. Če bodo želeli na strehi zgraditi heliport, bodo zato potrebovali dodatna sredstva.

“Odpravljamo napake in upam, da bo heliport na garažni hiši gotov do aprila, čakamo pa še na mnenje urada za letalstvo. Strošek bo plačal upravljalec,” očitke komentira Horvat.

Na vprašanje, ali je na račun bolnišnice res opravil magisterij, pa odgovarja: “Prvi magisterij je plačala bolnišnica, a sem vseh 12 tisoč evrov že vrnil, zdajšnjega na ljubljanski ekonomski fakulteti pa plačujem sam.”

O očitkih zaposlenih pa pravi: “Kot direktorju bolnišnice so mi prednostne naloge pozitivno poslovanje, spoštovanje zakonodaje in izpolnjevanje programov ZZZS. Plače so redne, poslovanje finančno stabilno, za izobraževanje pa na leto namenimo 300 tisoč evrov.”

Za položaj direktorja se poteguje šest kandidatov, ime novega direktorja jeseniške bolnišnice pa bo znano na seji sveta zavoda, ki bo predvidoma 7. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.