Slovenija
19 ogledov

Vroče zaradi ogrevanja

Ogrevanje Benjamin Kovač
Nova Gorica. Občinski odlok o ogrevanju naj bi “napeljeval h korupciji”.

Najprej več kot 600 jeznih podpisov zaradi visokih fiksnih stroškov daljinskega ogrevanja, zdaj pa dodatnih več kot 1.300 podpisov, kar je kar tretjina uporabnikov daljinskega ogrevanja, je novogoriškega župana Mateja Arčona prepričalo, da z jutrišnje seje občinskega sveta umakne odlok o daljinskem ogrevanju.

Želijo svoje predstavnike

Med Novogoričani je zavrelo. Prepričani so, da odlok občinskemu javnemu podjetju Kenog daje še večji monopol, omejuje pravice meščanov in je zato v nasprotju z ustavo, preprečeval pa naj bi tudi možnost konkurence. Občani bi želeli v nadzornem svetu Kenoga tudi svoje predstavnike. “Zakon o gospodarskih družbah tega ne predvideva, ker so pristojnosti nadzornega sveta drugačne od pristojnosti svetov javnih zavodov,” zahtevo zavračajo na novogoriški občini.

Ne morejo se odklopiti

Razmere so tako vroče, da so lastniki 43 poslovnih prostorov pred časom v objektu na Ulici Gradnikove brigade protestno zaprli ventil za dovajanje toplote v stavbo. Fiksne stroške morajo Kenogu namreč plačevati, čeprav nimajo ne radiatorjev ne cevi. Od Kenoga se namreč ni mogoče odklopiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.