Slovenija
323 ogledov

Vroči telefon odvetnice

Maksimiljana Kincl Gregor Katič
Kriminalisti. Ovadili so odvetnico, ki se je s kronsko pričo na dan zaslišanja slišala 25-krat.

“Ovadbo sem prejela, a je ne želim komentirati,” je za Žurnal24 dejala Maksimiljana Kincl Mlakar, odvetnica iz Šmarja pri Jelšah, in nas napotila na svojega zagovornika Tomaža Bromšeta. Ta je bil kratek in jedrnat: “Ovadba je povsem neutemeljena.”

Priča spremenila izjavo

Kot je potrdila Milena Trbulin s Policijske uprave Celje, so kriminalisti zoper Kincl Mlakarjevo podali ovadbo zaradi suma, da je 38-letnega moškega, eno od kronskih prič, napeljevala h krivi izpovedi, zaradi česar je ta na sodišču podal krivo izpoved oziroma celo spremenil izjavo, ki jo je dal v predkazenskem postopku. Zadeva se nanaša na sojenje mednarodni kriminalni združbi, ki poteka na Okrožnem sodišču v Celju in se je začelo lani. Na zatožno klop je sedlo kar 11 osumljencev, prvoobtoženega Velenjčana Fadila Omića pa zagovarja prav Kincl Mlakarjeva. Zadnja obravnava na sodišču je sicer potekala 20. decembra, letos pa so bile vse razpisane preklicane.

Tožilstvo prejelo anonimko

Kincl Mlakarjevo so kriminalisti pridržali, ker po zadnji obravnavi, kot je takrat pojasnil vodja celjskih kriminalistov Jože Senica, ni želela izročiti svojega mobilnega telefona. Zato so osebno preiskavo opravili po pridobitvi odredbe sodišča.

Povod za to je bilo anonimno pismo tožilstvu, v katerem je pisalo, da naj bi Kincl Mlakarjeva in njen klient vseskozi klicala kronsko pričo in pritiskala nanjo. Izpis telefonskih pogovorov naj bi pokazal, da je bilo med odvetnico in kronsko pričo opravljenih 60 telefonskih klicev – samo na dan zaslišanja naj bi se slišala 25-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.