Slovenija
9471 ogledov

Ta teden vrhunec poletja, meteorologi napovedali, kateri dan bo najbolj pasji

Vročinski val
Vremenoslovci so napovedali, kateri bo najtoplejši dan.

"Vročina bo vztrajala še do petka," na Facebookovi spletni strani priše Agencija za okolje. "Ta teden bo najtopleje predvidoma v četrtek."

V torek bo po napovedih Agencije začel pihati veter južnih smeri, ki bo v drugi polovici tedna višje temperature prinesel vzhodni polovici države, kjer bo večinoma med 33 in 35 stopinjami Celzija. "V ponedeljek in torek bo predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih, od srede naprej pa tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji velika toplotna obremenitev," pišejo pri Arsu.

OPOZORILO

V ponedeljek in torek bo predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev. Od srede naprej bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. V ponedeljek in torek bo predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev.  Od srede naprej bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. (Arso)

Predvsem v ponedeljek in torek bo ozračje nad nami še nestabilno, zato bodo v popoldanskem času nastajale krajevne nevihte. "Bolj stabilno in suho vreme bo v sredo in četrtek," pišejo pri Arsu. "V petek pa zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v soboto, ponovno pričakujemo nekaj več vremenskega dogajanja. Niz zaporednih vročih dni se bo marsikje s soboto zaključil."

Skupno 14 zaporednih vročih dni

Po trenutnih izračunih vremenoslovcev tako kaže, da bo vročina vztrajala nad našimi kraji do vključno petka. "Skupno bomo torej našteli od sobote, 28. julija, 14 zaporednih vročih dni," so še izračunali pri Arsu.

V petek še sončno, nato ohladitev

V petek so še sončno in zelo vroče. "Zvečer in v noči na soboto bodo padavine z nevihtami zajele vso Slovenijo in v soboto čez dan ponehale," pišejo pri Arsu. "Osvežilo se bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V nedeljo bo predvidoma suho vreme, od ponedeljka do srede pa se bo verjetnost za padavine povečala. "Še nekoliko hladneje bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.