Slovenija
53 ogledov

Vročina je neznosna

O tem, da imajo v pralnici HTZ Velenje klimatske naprave, smo se prepričali tudi Žurnal24 main
V pralnici se temperatura občasno povzpne tudi prek 40 stopinj.

Multifunkcijsko

HTZ. Podjetje je nastalo pred desetimi leti in je s skoraj tisoč zaposlenimi največje hčerinsko podjetje Premogovnika Velenje. Ukvarja se s proizvodnjo, servisiranjem ter vzdrževanjem različnih izdelkov, opreme in instalacij; tudi s komunalo in varovanjem.

 

So podjetja, v katerih so delovni pogoji, zlasti v teh vročih dneh, ko je tudi zunanja temperatura zelo visoka, res težki. V pralnici podjetja Harmonija tehnologije in znanja (HTZ) Velenje so razmere na meji znosnega, saj termometer nemalokrat preseže 40 stopinj Celzija, menda pa tudi klimatskih naprav nimajo,” nas je pred dnevi opozoril bralec. V sklopu tega podjetja deluje tudi pralnica, v kateri za 17 različnih podjetij operejo okoli 265 ton perila na leto.

Razmere spremljajo
Pralnica ima mednarodni certifikat, ki potrjuje njeno usposobljenost in kakovost. Kot družbeno odgovorno podjetje skrbimo tudi za ustrezne delovne pogoje vseh naših zaposlenih in redno spremljamo razmere v sami pralnici,” je pojasnila Tadeja Mravljak Jegrišnik, predstavnica za stike z javnostmi Premogovnika Velenje. Navedbe bralca zanika. “Prostori so klimatizirani, z merilnimi napravami pa spremljamo vrednosti, ki nikakor niso dosegale te, ki jo navajate,” je zatrdila.

V načrtu posodobitve
Dodala je, da postopoma posodabljajo vso elektro-strojno opremo, ki bo omogočila zmanjšanje prevelike potrošnje energije. “Hkrati uvajamo sodobne postopke, ki izboljšujejo pogoje dela. V načrtu je tudi menjava tistih energetsko potratnih naprav, ki oddajajo veliko odvečne toplote,” je povedala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.